Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Aktiviteter utanför sjukhuset

Aktiviteter via Barncancerfonden mellansverige

Almers hus

På Almers hus i Varberg erbjuds du och din familj en veckas rekretation och avkoppling för att hämta kraft. Barncancerfonden står för vistelsen och resan till och från Almers hus.

Ågrenska vistelser för familjen

På Ågrenskas familjevistelser träffar du/ditt barn experter på din/ditt barns sjukdom och möter andra familjer med liknande erfarenheter. Även personal från din/ditt barns skola kan följa med under utbildningsdagarna.

Syskonvistelse på Ågrenska

Syskon till barn med cancer är välkomna till Ågrenskas syskonvistelser. Där talas det om syskonens situation och de får tillfälle att möta andra syskon som också har en syster eller bror som drabbats av cancer.  

Ungdomsstorlägret

Varje vår anordnas läger för ungdomar som själva har, eller har haft, cancer för att umgås och ha roligt tillsammans och möta andra med liknande erfarenheter. Även syskon är välkomna.  

Ungdomar som behandlats i Uppsalaregionen anmäler sig via Barncancerfonden Mellansverige.  

Ungdomsläger på Barretstown

Varje sommar anordnas ett europeiskt läger på Irland för barn och ungdomar som behandlas eller har behandlats för cancer. De får prova att göra saker som de aldrig trodde att de skulle klara, såsom klättring och paddling, för att stärka sig själva.

Nationella riktlinjer för socialt liv när barn behandlas för cancer