Väx in i rollen som sjuksköterska

Två kvinnliga sjuksköterskor står brevid varandra.

Att vara sjuksköterska innefattar många olika roller och på ett stort sjukhus är ingen dag den andra lik. Som nyexad kommer du hamna i situationer du aldrig hade kunnat förbereda dig på under utbildningen. På Akademiska sjukhuset får du det stöd som du behöver för att du ska kunna växa in i rollen.

Kliniskt utvecklingsår och handledare

Det börjar med KUÅ – ett kliniskt utvecklingsår med vårdträning, ledarutbildning och möjlighet att reflektera och bygga nätverk. Under dina första år kan du sen få personlig handledning av en erfaren kollega.

 LÄS MER OM KUÅ

Utvecklingsmöjligheter under ett helt yrkesliv

”Akademiska är en hel värld av kunskap och erfarenheter.” Så sa en specialistsjuksköterska hos oss och det är kanske det allra bästa med att jobba här: Att det ryms ett helt yrkesliv innanför våra väggar. När du känner dig redo finns alla möjligheter till nästa steg. Som universitetssjukhus ligger vi i framkant inom många spännande områden. Kanske kommer du, i din tur, vilja handleda framtidens nyexade sjuksköterskor? Men först och främst vill vi att du ska få den allra bästa starten, så att du kan växa in i din nya yrkesroll. 

 LÄS MER OM PROFESSIONSSTEGET