Jag heter Camilla arbetar som anestesisjuksköterska på barnoperation. Som anestesisjuksköterska är ingen dag den andra lik och det är nya patientmöten varje arbetspass. Du vet aldrig hur en arbetsdag ser ut och du kan hamna i alla möjliga olika situationer.

En utmaning i jobbet är att ge patienterna en säker och högspecialiserad omvårdnad under anestesi. Man måste ha kunskap om vilken operation eller behandling patienten genomgår och vetskap om olika riskabla moment i förloppet. Jag bevakar patientens vitala parametrar och har en beredskap för snabba åtgärder vid eventuella komplikationer.

Om det är någon därute som funderar på att utbilda sig till specialistsjuksköterska skulle jag säga: En vidareutbildning ångrar du aldrig. Som anestesisjuksköterska får du vara med om spännande och utmanande situationer.

I mitt arbete som anestesisjuksköterska på barnoperation möter jag många barn och föräldrar i olika situationer. Att ge barn och föräldrar en bra och trygg upplevelse i en för dem utsatt situation kan vara en utmaning. Alla möten blir unika på sitt sätt. En särskild händelse som jag minns var när vi hade en pojke i sexårsåldern som var så rädd för att sövas. Jag fick honom att andas i “masken” samtidigt som jag berättade en saga. Han somnade lugnt och när allt var klart och vi var på barnuppvaket sa pojkens mamma till mig: ”Tusen tack för en bra omvårdnad.”

Det är det bästa betyget jag någonsin fått.