Anneli NY.jpg

Jag heter Anneli och jobbar som operationssjuksköterska på barnoperation på Akademiska sjukhuset. Jag började fundera på att läsa vidare till operationssjuksköterska redan under andra terminen på grundutbildningen. Vid min placering på operation termin fyra så bestämde jag mig för att det var det jag ville.

Jag trivs väldigt bra med att jobba med en patient i taget och att få ha fullt fokus på just den patienten under den tiden som han/hon är på operation. Det är mycket som ska förberedas inför operationen och som operationssjuksköterska ansvarar jag för patientens omvårdnad före, under och efter en operation och att rätt apparater, instrument med mera finns på plats.

En utmaning är att då jag jobbar med barn så har vi en stor bredd på våra patienter, både storleksmässigt (våra barn väger från cirka 400 gram och upp till 100 kg) och ett antal olika ingrepp och undersökningar.

Känslan att göra skillnad genom mitt jobb har jag varje dag. Många av våra barn är svårt sjuka och då känns det väldigt betydelsefullt att få vara en del i teamet som kan hjälpa.

Om du är intresserad av att läsa till specialistsjuksköterska skulle jag råda dig att se till att få komma och hospitera på en avdelning som verkar intressant.