Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Forska, utbilda dig eller skapa innovation

Studenter sitter tillsammans.
Forska, utbilda dig eller skapa innovation

Vi är det äldsta universitetssjukhuset i Sverige – och det ledande – med cirka 2500 personer som utbildar sig hos oss varje år.

Förutom grund- och vidareutbildningar för bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och biomedicinska analytiker finns det även utbildningar för dig som är läkare och vill göra din allmäntjänstgöring eller specialisttjänstgöring hos oss. Vi erbjuder även andra utbildningar så som hjärtsjukvårdskurser och kurser i medicinsk teknik. Dessutom har vi ett kliniskt träningscentrum och kliniskt utvecklingsår. På vårt kliniska träningscentrum kan du träna praktiska färdigheter samt samarbete, kommunikation och ledarskap. Under det kliniska utvecklingsåret ges du som nyutexaminerad sjuksköterska utbildning och praktiskt övning i omvårdnadsarbetet.

Innovation

Med Region Uppsala Innovation – vårt forum för medicinska innovationer –vill vi inspirera våra medarbetare att utveckla sina idéer. Här, i en öppen test- och utvecklingsmiljö, möts de innovatörer och företag som vill utveckla nya idéer inom vården. Du som utvecklar äger självklart din idé och du får den stöttning du behöver för att den ska bli verklighet.

Vi arbetar för att hela vårt sjukhus ska vara ett innovationscentrum och en öppen test- och utvecklingsmiljö för medarbetare, företag och innovatörer. Tillsammans kan vi utveckla lösningarna för morgondagens sjukvård. Det finns flera exempel på hur vi arbetar idag och vad som gör oss unika, inte bara i Sverige utan även globalt.

Region Uppsala Akademiska driver vår testbädd för medicintekniska innovationer och lyfter idéer som kan förverkligas. Vi ingår i ett av Europas största life science-kluster där vi fungerar som en väg in för företag i behov av klinisk expertis.

Våra verksamhetsområden

Vi är ett av Sveriges största sjukhus med fördelen att alla våra mottagningar och avdelningar finns samlade inom ett gemensamt område. Våra verksamheter är många och du kan läsa mer om dem här:

Forskning

Genom åren har forskare vid Akademiska sjukhuset varit med och tagit fram behandlingar och läkemedel mot många svåra sjukdomar. Vi ligger i framkant inom flera av våra verksamheter, både nationellt och internationellt. Vi bedriver världsunika forskningsprojekt inom många medicinska och vårdvetenskapliga områden. Förutom att påverka sjukhusets hela utveckling, gör det att vi kan erbjuda dig unika möjligheter att utveckla och utvecklas inom flera områden. Neurotrauma, inflammatoriska processer, endokrinologisk onkologi samt diabetes är bara några av dem.

Vill du forska?

Spännande! För att börja en forskarutbildning måste du vara behörig inom det ämne du ska forska och ha de förkunskaper som krävs för utbildningen. Vi arbetar nära Region Uppsala och Uppsala universitet inom området och det är vid universitetet du examineras. På universitetets hemsida kan du läsa mer om olika forskarutbildningar, forskaranslag och hur du söker EU-finansiering.
Uppsala universitet

Vill du utbilda dig?

Då är du varmt välkommen! Våra studenter kommer från en rad olika program och vi har med största sannolikhet något även för dig. Utbildningarna sker via universitetet och praktiken genomförs hos oss.

Vill du utveckla medicinsk teknik?

Då har du kommit rätt! Vi behöver alltid fler innovatörer som precis som vi vill utveckla framtidens vårdmiljöer och tekniska lösningar inom medicin. För att komma i kontakt med oss, hör av dig till avdelningschef på Medicinsk teknik.