Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig
Sjuksköterskan Isabelle står i en korridor
"Det finns så mycket erfarenhet inom väggarna." Isabelle, sjuksköterska

Jag heter Isabelle och arbetar som sjuksköterska på intensivvårdsavdelningen för nyfödda. Jag har alltid velat jobba med barn och deras familjer så när jag blev erbjuden en tjänst med studielön under min sista termin på sjuksköterskeprogrammet tackade jag genast ja. Efter det kunde jag känna mig lugn och fokusera på studierna i stället för att stressa över att hitta ett jobb inom barnsjukvården. 

Intensivvårdsavdelningen för nyfödda barn är en väldigt speciell avdelning. Arbetet är utmanande på ett bra sätt och det finns så mycket erfarenhet inom väggarna, jag har kollegor som har arbetat här i 30 år. Alla är inbjudande och delar med sig av sin kunskap vilket hjälper mig att utvecklas i min roll som sjuksköterska. Under min inskolning har jag inte blivit intvingad i uppgifter som jag känner mig obekväm med. Det finns en stor förståelse för den tid det tar att lära sig de avdelningsspecifika uppgifterna, vilket är bra. 

Det bästa med det här jobbet är att få se den resa som föräldrarna och barnen genomgår. Ibland är det en utmaning att få föräldrarna mer involverade i vården av deras barn eftersom de är rädda att göra illa barnet, men med stöd och vägledning så blir de till slut mer säkra på att ta hand om sitt barn själva. Det är så roligt att få se den glädje som föräldrarna upplever när de klär på barnet för första gången eller badar barnet. 

I framtiden vill jag specialisera inom barnsjukvård. Jag tycker väldigt mycket om barn så jag funderar på att utbilda mig till barnmorska, däremot vill jag få mer arbetslivserfarenhet innan dess och känna mig mer trygg i mitt arbete.  

Vill du vidareutbilda dig med studielön?

Är du sjuksköterska och intresserad av att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska eller barnmorska? Då har du möjlighet att göra det med studielön! Akademiska sjukhuset erbjuder studielön inom flera inriktningar.

 Jobba hos oss