Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2

1177

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 1177.se

Telefon

018-611 54 25

Besök oss

Fria besökstider.

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, IngÄng 85, 4 trappor

 Hitta till ingång

Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2 är en vårdavdelning med verksamhet dygnet runt och har 12 vårdplatser. Avdelningen är nyrenoverad och har enbart enkelsalar.

På avdelningen vårdas patienter före och efter operation, i alla åldrar och vårdtiden varierar mellan allt från mindre än ett dygn till längre vårdtid.

Vi har fria besökstider.

Patienterna kan ha medfödda missbildningar, käkställningsfel, tumörsjukdomar, ansiktstrauman eller brännskador. Vi vårdar exempelvis barn som föds med läpp, käk- och gomspalt (LKG) samt patienter i behov av rekonstruktion efter större kirurgiska ingrepp, till exempel bröstrekonstruktion.

De flesta av våra ingrepp är planerade och patienterna som kommer är kallade via väntelista, men även akuta operationer förekommer. Patienter som kommer för planerad vård skrivs vanligtvis in av sjuksköterska på plastikkirurgmottagningen dagen innan operationen, innan de kommer till oss på avdelningen.

För barn går det bra att en förälder sover kvar. Mat för anhöriga kan beställas på avdelningen eller köpas i en av sjukhusets restauranger. Det går också bra att ta med sig egen mat som förvaras i patientmatsalens kylskåp. I matsalen finns även tillgång till mikrovågsugn.

Det går bra att använda mobiltelefon och dator på Vy över lekrum ingång 85favdelningen. Akademiska erbjuder gratis trådlöst internet. Vi har ett fint lekrum och möjlighet att låna playstation finns.

Vi arbetar i team som består av en sjuksköterska samt en undersköterska. Knutna till varje team finns också överläkare, övertandläkare, läkare, tandläkare samt fysioterapeut. Övriga professioner som finns att tillgå är bland annat dietist, arbetsterapeut, logoped och kurator.