Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

0186115425

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 85, 4 trappor

 Hitta till ingång

Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2 är en vårdavdelning med verksamhet dygnet runt och har 12 vårdplatser. Avdelningen är nyrenoverad och har enbart enkelsalar.

På avdelningen vårdas patienter före och efter operation, i alla åldrar och vårdtiden varierar mellan allt från mindre än ett dygn till längre vårdtid.

Vi har fria besökstider.

Patienterna kan ha medfödda missbildningar, tumörsjukdomar, ansiktstrauman eller brännskador. Vi vårdar exempelvis barn som föds med läpp-, käk- och gomspalt (LKG) samt patienter i behov av rekonstruktion efter större kirurgiska ingrepp, exempelvis bröstrekonstruktion. Vi vårdar även käkpatienter där bland annat korrigering av käkställningsfel, t.ex. överbett, är vanliga ingrepp.

De flesta av våra ingrepp är planerade och patienterna som kommer är kallade via väntelista, men även akuta operationer förekommer. Patienter som kommer för planerad vård skrivs vanligtvis in av sjuksköterska på plastikmottagningen dagen innan operationen, innan de kommer till oss på avdelningen.

För barn går det bra att en förälder sover kvar. Mat för anhöriga kan beställas på avdelningen eller köpas i en av sjukhusets restauranger. Det går också bra att ta med sig egen mat som förvaras i patientmatsalens kylskåp. I matsalen finns även tillgång till mikrovågsugn.

Det går bra att använda mobiltelefon och dator på avdelningen. Akademiska erbjuder gratis trådlöst internet. Vi har ett fint lekrum och möjlighet att låna play-station finns. Utöver det erbjuder även sjukhusbiblioteket böcker, DVD-filmer och surfplattor till låns.

Vi arbetar i team som består av en sjuksköterska samt en undersköterska. Knutna till varje team finns också överläkare, underläkare samt fysioterapeut. Övriga professioner som finns att tillgå är bland annat dietist, arbetsterapeut, logoped och kurator.