Sömnapné­mottagningen

From v 27-33 kommer Sömnapnémottagningen att befinna sig på Akademiska sjukhuset, ingång 50, plan 3.

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in

Telefon

018-611 40 88

Telefontider
Mån - Fre 8-9

Menyval
Tidsbokning, remiss och fakturafrågor, tryck 1
Rådgivning CPAP-behandling och behov av nya tillbehör tryck 2

Besök oss

Besöksadress

Svartbäcksgatan 52 A, 3 trappor, Uppsala. Mellan v 27-33 Akademiska sjukhuset, ingång 50, plan 3.

 Hitta till ingång

Om oss

Till sömnapnémottagningen kommer patienter som ska utredas, behandlas eller följas upp på grund av obstruktivt sömnapnésyndrom.

Vår verksamhet har en del utredningar på Svartbäcksgatan 52 A. Ska du besöka oss på Sömnapnémottagningen tar du dig direkt upp till plan 3. Observera att vi inte tillhör Svartbäckens vårdcentral och att det inte går att vända sig dit vid bokningar eller rådgivning.

 Ska du göra en nattregistrering eller har en CPAP så kan du se våra instruktionsfilmer här

Inför besöket

Nattregistrering görs på dig som remitterats hit för misstänkt obstruktiv sömnapné. Inför nattregistreringen lånar du en utrustning som undersöker andningsuppehåll, syrehalt i blodet samt sovposition under natten. Utrustningen återlämnas på morgonen nästa vardag. När registreringen analyserats kallas du till ett läkarbesök.

Under besöket

Om den nattliga registreringen visar förhöjt antal andningsuppehåll under sömn (sömnapné) beslutas i samband med läkarbesök vilken typ av behandling som är lämplig. Vid lättare sömnapné kan egenbehandling vara tillräcklig. Andra behandlingsalternativ kan vara apné-bettskena, operation eller behandling med en s.k. CPAP-apparat. Denna apparat arbetar med hjälp av lufttryck och håller på så vis luftvägen öppen och förhindrar andningsstörningar.

Utprovning av CPAP

När det beslutats att man ska få en CPAP blir du kallad för utprovning. Här får du information om behandlingen och du får prova ut och känna hur en mask känns. Första besöket är oftast en gruppinformation och därefter kommer man på individuella återbesök.