Hjärtmottagningen

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss- dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0186114090

Tidsbeställning sekreterare
018-611 44 21

Telefontider
Mån - tor 8-10 Rådgivning
Mån - tor 8.30-9.30 Tidbokning
Fredagar 8-9 Rådgivning

Besök oss

Öppettider
Mån - fre 8-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 35, 1 trappa

 Hitta till ingång

Väkommen till oss på hjärtmottagningen vid Akademiska sjukhuset.

Här arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer, administrativ personal och hjärtsektionens forskningssjuksköterskor. Till oss kommer du på remiss från andra delar av sjukhuset, primärvården och regionen. Vi följer också upp de som vårdats på någon av klinikens hjärtavdelningar och har telefonrådgivning.

Vi har bara planerade besök och hänvisar akuta besvär till länets akutmottagningar eller vårdcentraler.

Inför ditt besök

Avbokning av besök måste göras senast 24 timmar innan den bokade tiden annars debiteras du för uteblivet besök samt fakturaavgift.

Om det finns ordinerade prover så har du i din kallelse fått ett provtagningsunderlag bifogat, följ anvisningarna på denna. Provtagning tas enklast inom primärvården men det finns också möjlighet att ta prover på mottagningen.
Vanligast förekommande blodprover är blodstatus, blodsocker, njurfunktion och saltbalans, blodfetter, leverprover och hjärtmarkörer.

Under ditt besök

Provtagningens öppettider är måndag-fredag 8-15. Provtagning tas i mån av tid, vilket kan innebära viss väntetid. Lunchstängning kan förekomma.