Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2

1177

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 1177.se

Telefon

018-611 54 25

Besök oss

Besökstider
Mån - Sön 15-19

Fria besökstider.

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 85, 4 trappor

 Hitta till ingång

Plastik- och käkkirurgavdelning 85 F2 är en vårdavdelning med verksamhet dygnet runt och har 12 vårdplatser. Avdelningen är nyrenoverad och har enbart enkelsalar.

På avdelningen vårdar vi patienter före och efter operation, i alla åldrar och vårdtiden varierar mellan allt från mindre än ett dygn till längre vårdtid.

De flesta av våra ingrepp är planerade och patienterna som kommer är kallade från vår väntelista, men ibland har vi också akuta operationer. De patienter som kommer för planerad vård skriver oftast en sjuksköterska in på plastikkirurgmottagningen dagen innan operationen.

Vi träffar patienter med medfödda missbildningar, käkställningsfel, tumörsjukdomar, ansiktstrauman eller brännskador. Vi vårdar exempelvis barn som föds med läpp, käk- och gomspalt (LKG) samt patienter i behov av rekonstruktion efter större kirurgiska ingrepp, till exempel bröstrekonstruktion.

En förälder kan stanna med barn under 18 år på avdelningen. Mat för anhöriga kan beställas på avdelningen eller köpas i en av sjukhusets restauranger. Det går också bra att ta med sig egen mat som förvaras i patientmatsalens kylskåp. I matsalen finns även tillgång till mikrovågsugn, kaffe och te. Det går bra att använda mobiltelefon och dator på avdelningen. Akademiska sjukhuset har gratis trådlöst internet.

Vi arbetar i team som består av en sjuksköterska och en undersköterska. Knutna till varje team finns också överläkare, övertandläkare, läkare, tandläkare samt fysioterapeut. Övriga yrkesgrupper som vi samarbetar med är bland annat dietist, arbetsterapeut, logoped och kurator.