Röntgen­mottagningen i Östhammar

29 mars stänger röntgen i Östhammar kl 12.00. Vi hänvisar till röntgen i Uppsala vid behov. Röntgen Östhammar stängt pga service av apparat den 5-6 april. Välkommen att åka till Tierp eller Uppsala om behov uppstår dessa två datum. Drop-in mottagningen håller tillsvidare stängt. Välkommen att ringa vår tidbokning för att boka tid för din undersökning.

1177

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0173-881 55

Telefontider
Mån - Fre 10-11.30 Helgfri vardag

Besöka oss

Öppettider
Mån - Fre 8-15.45

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, 742 34 Östhammar

För att göra en undersökning eller behandling hos oss krävs alltid remiss. Du får en kallelse hemskickad inför ditt besök.

Drop-in röntgen för skelett och lungor

För skelett- och lungröntgen har vi drop-in, det innebär att du inte behöver boka tid (till övriga undersökningar får du en kallelse).

Du är välkommen helgfri måndag - fredag kl 8-16.

  • Drop-in gäller ej undersökningar med datortomografi (DT), ultraljud eller magnetkamera (MRT).
  • Drop-in kräver att en remiss har skickats till oss av en vårdgivare, exempelvis din läkare. Remissen är giltig i två månader.
  • Pris för undersökningen är 110 kronor för vuxna, om du inte har frikort. Avgiftsfri hälso- och sjukvård gäller alla under 20 år.
  • Vid besöket kan väntetid förekomma.

Undersökningar och metoder

Här hittar du information om våra olika undersökningar ex. Datortomografi, Ultraljud och olika MR-undersökningar.

 Läs mer

Inför ditt besök

För att göra en undersökning eller behandling hos oss krävs alltid remiss. Svaret på undersökningen skickar vi till den person som skrev remissen.

Anmälan vid besök

När du kommer till oss anmäler du dig i receptionen. Då vi har verksamheter på flera adresser är det viktigt att du läser noga i kallelsen så att du går till rätt reception.

Patientavgift

Är du 20 år eller äldre kostar ditt besök hos oss 110 kronor om du inte har frikort. Avgiftsfri hälso- och sjukvård gäller alla under 20 år. Du betalar ditt besök med kort eller faktura. Vi tar ej emot kontanter.

Hälsoundersökning av lungor inför dykcertifikat eller utlandsresa kostar 936 kr.

Avbokning av tid

Vid eventuellt förhinder kontaktar du tidsbokningen i god tid. Telefonnumret hittar du på din kallelse. Om du inte kommer eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan din undersökning eller behandling får du betala en patientavgift.

Graviditet

Om du är eller kan vara gravid är det viktigt att du meddelar oss detta i förväg, så att vi kan anpassa din undersökning på bästa sätt.

Sjukresor

Har du kostnader för resor när du besöker oss kan du ha rätt till ersättning från Region Uppsala för en del av dina resekostnader. Ersättning till dig beräknas alltid efter de färdsätt som är billigast för landstinget.

Parfym

Många människor är överkänsliga mot parfym. Därför används inte parfymerade produkter vid sjukhuset. Personalen uppmanas att avstå från parfym under arbetstid. Det är bra om också du som patient eller anhörig tar sådan hänsyn.