Öron-, näs- och halsmottagningen

Just nu är det viktigt att vi alla hjälps åt för att minska risken att smitta varandra. Har du symptom som halsont, hosta eller feber ska du stanna hemma. Om du är osäker på om du kan komma på ditt besök eller inte, kontakta oss via e-tjänsten Kontakta oss. På grund av smittorisken kan du inte ta med närstående till mottagningen. Undantag kan göras vid speciella behov.

1177 Vårdguiden

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss- dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid.

 1177.se

Telefon

018-611 53 53

Telefontider
Måndagar 7.30-11.30
Måndagar 13-15.30
Tisdagar 9-11.30
Tisdagar 13-15.30
Ons - Fre 7.30-11.30
Ons - Fre 13-15.30

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 79, bottenvåningen

 Hitta till ingång

Om oss

På öron-, näsa- och halsmottagningen undersöks, utreds och behandlas patienter med sjukdomar som berör öron, näsa och bihålor, munhåla och svalg, luftvägen, matstrupen samt balans och hörsel.

På mottagningen bedrivs akut och planerad specialistvård samt högspecialiserad vård. De akuta besöken utgörs främst av patienter med svåra infektioner inom öron-, näsa- och halsområdet, övre luftvägs- och sväljningsproblem, blödningar och yrsel. Den högspecialiserade vården, som till stor del är region- och riksvård, innefattar främst patienter med tumörsjukdomar och luftvägssjukdomar.

Mottagningen är öppen dygnet runt och bemannas av sjuksköterskor och undersköterskor från mottagningen mellan 7-17 måndag-fredag. Under övrig del av dygnet och helger bemannas mottagningen av personal från avdelningen.