Handkirurg­mottagningen

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 54 47

Telefontider
Mån - Fre 8-11

Besök oss

Öppettider
Mån - Tor 8-15.30
Fredagar 8-13

Ingång 70

Akademiska sjukhuset, Ingång 70, bv, Uppsala

 Hitta till ingång

Vår mottagning bedriver förutom vanlig sjukvård även högspecialiserad vård för Uppsala läns invånare, patienter från vår sjukvårdsregion och i vissa fall från övriga Sverige och utlandet.

Handkirurgmottagningen hittar du lättast via ingång 70. Där finns även apotek, kiosk och cafeteria som också serverar maträtter. På entréplanet till höger efter hissarna hittar du handkirurgmottagningen.

I samband med första läkarbesöket får du information om olika behandlingsalternativ och eventuella ytterligare undersökningar. Om det blir aktuellt med en operation blir du uppsatt på vår väntelista.

För att komma till oss behövs remiss

För nybesök behöver du en remiss från annan vårdgivare (vårdcentral, privat läkare eller annan klinik). Du kan även göra en egen vårdbegäran. Alla mottagningsbesök är tidsbeställda.

På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och sekreterare tillsammans runt patienten. Till verksamheten är även sjukgymnast och arbetsterapeut knutna.

Operationsplanering

Operationsplaneringen är bemannad av en sjuksköterska som planerar, bokar och samordnar operationer. Kallelsen till operationen får du vanligtvis 3–4 veckor före. Läs noga igenom den broschyr som medföljer kallelsen.

För kontakt med operationskoordinator ring oss på våra telefontider, eller kontakta handkirurgmottagningen via 1177.

Rehabilitering

Du som drabbats av en handskada har ofta behov av rehabilitering för att återfå en så god handfunktion som möjligt. Vi som arbetar med detta är fyra arbetsterapeuter och fyra sjukgymnaster/fysioterapeuter som finns på handkirurgiska mottagningen. Du kommer till oss direkt via läkare på mottagningen eller vårdavdelningen. Vi har också ett nära samarbete med övrig vårdpersonal på mottagningen och vårdavdelningen.

Din rehabilitering påbörjas ofta direkt efter operation eller läkarbesök. Hur ofta du behöver besöka arbetsterapeut och/eller sjukgymnast/fysioterapeut avgörs individuellt, bland annat beroende på skadans eller operationens omfattning. Oftast räcker det med några besök på mottagningen, men i vissa fall behövs en intensivare rehabilitering en eller flera gånger per dag. Det finns möjlighet för dig som har långt att resa att bo på patienthotell eller att läggas in på vårdavdelningen. Stort ansvar läggs på dig när det gäller den dagliga träningen. Uppföljning görs efter behov.

Kontaktinformation

Arbetsterapeut
018-611 52 66 (telefonsvarare)

Sjukgymnast
018-611 52 67 (telefonsvarare)