Barn- och ungdomspsykiatriska ätstörningsenheten

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 25 38

Telefontider
Mån - Fre 8-16

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 8-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 10

 Hitta till ingång

En ätstörning är en psykiatrisk sjukdom som kan leda till allvarliga konsekvenser om den inte behandlas. Snabba insatser är därför viktiga för att bryta ett beteendemönster som i sämsta fall kan leda till ett kroniskt tillstånd.

Vilka kan söka till mottagningen?

Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 års ålder som har Anorexia nervosa, Bulimia nervosa eller andra liknande tillstånd. För att söka vård hos oss, fyll i vårdbegäran som finns längre ned på sidan och skicka till oss. Om du som vårdnadshavare känner dig osäker och vill rådgöra innan du fyller i formuläret nedan ber vi dig ringa till mottagningen.

Hur arbetar vi?

Vår behandling baseras på en metod som kallas Familjebaserad behandling (FBT). FBT är den behandling som visat sig ge bäst resultat för barn och ungdomar med ätstörningsproblematik. För mer information angående behandlingen var god se övrigt material under "Länkar" här på sidan. 

Vi arbetar i team med barnläkare, barnpsykiater, psykologer, sjuksköterskor, skötare och undersköterskor. Tveka inte att höra av dig som förälder, skolsköterska eller annan anhörig om du är orolig eller har frågor.

Sök vård hos oss

För att söka vård hos oss, fyll i en egen vårdbegäran och skicka till barn- och ungdomspsykiatriska ätstörningsenheten, ingång 10, 2tr, 751 85 Uppsala. 

Hur går det till på mottagningen?

Filmen visar hur det går till när du kommer till barn- och ungdomspsykiatriska ätstörningsenheten första gången och hur du hittar till ingång 10 och mottagningen.