Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Barnsjukvård i hemmet

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177.se

Telefon

018-611 24 96

Telefontider
Mån - Fre 8-15

Öppettider

Hembesök enligt överenskommelse.

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95/96 NBV

 Hitta till ingång

Vi välkomnar barn i åldrarna 0-18 år med behov hemsjukvård eller fortsatt vård i hemmet efter utskrivning från barnsjukhuset.

Vi erbjuder vård i hemmet till barn i hela Uppland. Det ger familjen möjlighet att åka hem från sjukhuset, trots att barnet behöver behandling. Vi planerar besöken efter familjens önskemål och behov. Vi har barnperspektivet i centrum och fungerar som familjens trygga länk mellan sjukhuset och hemmet.

Vi behandlar främst för tidigt födda eller sjuka nyfödda barn, barn med andningssvårigheter och barn i behov av injektioner och infusioner.

Vi erbjuder telefonrådgivning och videobesök samt utbildar vårdnadshavare och assistenter. Vi ger även anhörigstöd samt stöd och hjälp till barnets korttidsboende, förskola eller skola.

Så går ett hembesök till

Har du funderingar om hur ett hembesök går till? Hur lång tid tar besöket och går det bra att ha en hund hemma?

Till anhöriga och assistenter

Här hittar du information om var du som anhörig eller assistent beställer material, ansöker om tillfällig föräldrarpenning, egenvårdsintyg och vad du kan gå för utbildningar.

Barnrätt

Barn och unga har rättigheter. Vi som arbetar på sjukhuset ska göra vårt bästa för att du ska få så bra upplevelse som möjligt. Du har alltid rätt att berätta för oss hur du vill ha det och vara delaktig i din vård. Du har alltid rätt att ha med dig en vuxen till dina besök på sjukhuset.

Vill veta mer om dina rättigheter på sjukhuset eller ge synpunkter på din vård?

Utbildningsfilmer och dokument

Utbildningsfilmer och dokument för anhöriga och assistenter.