Barnmottagningen för blod- och tumörsjukdomar

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 96 39

Telefontider
Måndagar 9-11.45
Måndagar 13-14
Tisdagar 9-11.45
Onsdagar 9-11.45
Torsdagar 9-11
Torsdagar 13-14
Fredagar 9-11.45

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 7-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95, 2 trappor

 Hitta till ingång

Hos oss på mottagningen utreder, behandlar och följer vi upp barn och ungdomar med blod- och tumörsjukdomar. Till oss kommer ni för läkarbesök, kontroller, behandlingar, undersökningar eller provtagningar i utredningssyfte eller kontroller under och efter behandlingar. På mottagningen har vi även överföringsenheter som kallas Bryggan och Salub och uppföljningsenheter efter avslutad behandling.

När ett barn drabbats av cancer eller någon annan allvarlig sjukdom som kräver långvarig och genomgripande behandling så drabbas hela familjen och närstående.
Vi arbetar i team kring barnet och har ett nära samarbete med barnavdelningen för blod- och tumörsjukdomar 95 A. Vi har även ett nära samarbete med hemortssjukhusen i vår region.

Inför ditt besök

Var gärna ute i god tid då sjukhusområdet är stort och om man kommer med bil kan det ibland vara svårt att hitta en parkering.

Förbered eventuella frågor inför läkarbesöket

  • Behövs några läkarintyg såsom tillfällig föräldapenning för allvarligt sjukt barn eller vårdbidrag?
  • Behövs några recept?
  • Finns det frågor kring vaccination?
  • Hur ser planeringen ut framöver?

Besöket

Man registrerar sig i någon av de ankomstterminaler som finns vid entrén i ingång 70. Besök är gratis för barn upp till 20 år.

Läkarbesök
Barnet får träffa en läkare för till exempel kontroller och svar på röntgen.

Dagvård
Behandlingar och undersökningar som görs under dagen, till exempel cytostatikabehandling, benmärgsprov, röntgen och blodtransfusion. Om ett dagvårdsbesök är längre än fyra timmar så kan vi erbjuda barnet en enklare måltid som kan vara pannkaka eller en smörgås.

Blodprovtagning
Ordinerade blodprover tas på barnlaboratoriet som ligger på bottenvåningen i ingång 95/96. Prover kan också tas på närmaste vårdcentral efter överenskommelse.

Uteblivet besök

Om ni inte kan komma på avtalad tid så lämna alltid återbud i god tid för att slippa bli debiterade för uteblivet besök. Återbud lämnas minst 24 timmar före utsatt tid på telefon 018-611 96 39 eller via e-tjänster på 1177.se

Mer information

Vill du veta mer om barncancer, få information om hjälp och stöd för hela familjen och hur vi här på sjukhuset kommer att ta hand om er?

Vi har samlat all information både under sjukhusvistelser och vad man kan behöva veta i hemmet på våra barncancersidor.

 Läs mer på barncancersidorna