Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Dagsjukvårds­mottagningen för barn och ungdom

1177

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 1177.se

Telefon

018-611 58 23

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 6.45-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95/96

 Hitta till ingång

På mottagningen finns 8 sängplatser avsedda för barn som ska genomgå kortare operationer eller behandlingar/utredningar i narkos. Barnen har olika ortopediska, kirurgiska, urologiska och medicinska sjukdomar. Till oss kommer även barn som behöver förberedas på olika sätt inför undersökningar, exempelvis få intravenös infart, kontrast eller lavemang. Varje fredag har vi spasticitetsbehandlingar, ofta i lustgasrus.

Inför besöket

  • Läs noga informationen ni fått i kallelsebrevet. Det är viktigt att följa instruktionerna för att sövningen/operationen skall bli av.
  • Vi har många barn på besök varje dag och för att de som sövts skall få det så lugnt och bra som möjligt ser vi helst att man inte kommer fler anhöriga än vad som verkligen behövs. Kan syskon stanna hemma eller vara på förskolan så är det ofta det bästa.
  • Det är viktigt att informera barnet om vad som kommer att ske när de kommer till sjukhuset. Om ni är osäkra på hur mycket ni skall berätta så ring gärna till oss. Att inte berätta något för att "skona" barnet är inte att rekommendera. Gå gärna in på vår barnwebb där ni kan titta på bildspel hur olika behandlingar och operationer går till.