Allergimottagningen för barn och ungdom

1177

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt sätt kontakta oss- dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 58 45

Telefontider
Mån - Tor 8-16.30 Telefonsvarare

Besök oss

Öppettider
Mån - Tor 8-16.30

Besöksadress

Akademiska sjukhuset Ing 95/96, Uppsala

 Hitta till ingång

Till oss kommer barn med medelsvår och svår astma, multipla födoämnesallergier och svåra eksem samt svårare inhalationsallergier bland annat med hösnuva som kräver mer omfattande behandling.

Vi arbetar i team med läkare, specialistsjuksköterskor, dietist och vid speciella behov även fysioterapeut/sjukgymnast och kurator. Vi har ett nära samarbete med barnsjukhusets övriga enheter företrädesvis barngastroenterologer och Uppsala centrum för cystisk fibros.

Kontakt med mottagningen

Under mottagningstid har vi inte möjlighet att svara i telefon. Behöver du boka av ett besök med kort varsel, eller har behov av skyndsam kontakt på grund av sjukdomsförsämring så lämna ett meddelande så ringer vi upp så fort vi kan. Alla övriga ärenden hänvisas till 1177.

Patienter som inte har en pågående kontakt hos oss kan kontakta barnspecialistmottagningen i Muninhuset via 1177, eller närmaste vårdcentral.