Kärlmottagningen

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 45 30

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 85, bv

 Hitta till ingång

 

 

Om oss

På mottagningen utreds patienter med aneurysm (pulsåderbråck) och kärlförträngningar pga åderförkalkning med ultraljudsundersökning. Vi behandlar venösa åderbråck (inte kosmetiska) på benen med så kallad
RF-behandling samt svårläkta sår med så kallad VAC-behandling.

Mottagningen har egna specialistsjuksköterskor och undersköterskor med vana i kärlkirurgi som arbetar i nära kontakt med kärlkirurgerna.

Här finns också vår sårenhet.

Sårenhet

Här tar vi emot och hjälper dig med diagnossättning och behandling av komplicerade och svårläkta sår, framförallt bensår och trycksår. Du kommer till oss på remiss antingen från din husläkare eller specialistklinik.

För att kunna ge högsta kvalitet i omhändertagandet av dig som patient samverkar här specialister från olika områden. Till exempel hudläkare, ortopeder, infektionsläkare, diabetologer och kärlkirurger.

För att få komma till sårenheten på Akademiska sjukhuset behöver du en remiss från din läkare. Vi har ingen akut verksamhet. När vi tagit emot en remiss från din läkare görs först en bedömning och utifrån den bedömningen planeras ett besök.

Inför ditt besök

Gör ingen omläggning innan du kommer till oss, vi vill se förbandet då det suttit på ett tag. Vi tar av förbandet och inspekterar såret, ställer frågor om dina hjälpmedel och om hur din vardag ser ut. Tillsammans diskuterar vi vad som kan hjälpa såret till läkning.

Vi lämnar sedan vidare bedömning och behandlingsförslag till ansvarige läkare och distriktssköterska. Ibland räcker det med ett besök, ibland behövs uppföljning.

Kontakta oss

018-611 24 60

Telefontid:
Måndag - onsdag samt fredag
klockan 9 - 10