Urologmottagningen

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt sätt kontakta oss- dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0186114650

Telefontider
Mån - tor 7.30-14.30 Röstbrevlåda
Fredagar 7.30-11 Röstbrevlåda

Besök oss

Öppettider
Mån - tor 8-15.30
Fredagar 8-15

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 70

 Hitta till ingång

På urologmottagningen utreds och behandlas patienter med sjukdomar i urinvägarna, det vill säga njurar, urinledarna, urinblåsan, prostatakörteln och testiklarna. Urologspecialister samt blivande urologer under utbildning arbetar tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor, som assisterar vid undersökningar och behandlingar.

På mottagningen utförs behandling av sten i urinvägarna med stötvågor (ESWL), storleksbedömning och biopsitagning av prostatakörteln men även riktade biopsier av prostatakörteln med stöd av magnetröntgen (Merginbiopsier). Cystoskopier (både vanliga och med stöd av blåljus), Botox-behandlingar i urinblåsan, olika typer av flödesmätningar av urin är exempel på andra undersökningar på mottagningen.

Till sköterskemottagningen kommer patienter för olika behandlingar i urinblåsan, kateterbyten och för att lära sig självtappning av urinblåsan (RIK). På mottagningen finns även våra kontaktsjuksköterskor som har egna mottagningar för cancerpatienter samt uroterapeut som har mottagning för patienter med rubbningar i urinblåsans funktion och inkontinensproblem.

Patienter remitteras till mottagningen från det egna länet, regionen samt sjukhusets övriga enheter.