Smärtmottagningen vid Akademiska sjukhuset

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss – dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0186111110

Telefontider
Mån - tor 13-14 Sekreterare
Mån - tor 14-15 Sjuksköterska
Fredagar 9-10 Sjuksköterska

Besök oss

Öppettider
Mån - tor 8-16
Fredagar 8-14.30

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 79

 Hitta till ingång

Smärtmottagningen tar emot patienter med komplicerade smärttillstånd. Vi gör framför allt bedömningar och föreslår åtgärder, och ibland har vi även möjlighet att ge behandling. Vi arbetar till viss del i team runt patienterna.

Vi betonar vikten av att patienten har en husläkare som vi kan samarbeta med. Detta för att behandlingen och omhändertagandet skall fungera på lång sikt. Husläkaren har oftast den bästa, totala kunskapen om patientens situation. Ibland kan tex mera utredning behövas och då kontaktar vi patientens husläkare.

Vid första besöket görs en noggrann bedömning av smärttillståndet vad gäller dess orsaker, konsekvenser och behandlingsmöjligheter. Smärtläkarna på mottagningen arbetar främst med farmakologisk behandling, dvs läkemedel och ibland blockader i diagnostiskt syfte.

Någon anhörig är också välkommen att följa med till besöket. Smärtan påverkar inte bara patienten själv, utan också ofta patientens närmaste omgivning.

 

Inför ditt besök

Hitta hit

  • Gå in i entrén vid ingång 78/79
  • Ta vänster mot "Trappa 79 hiss" (du passerar cafeterian)
  • Längst bort till vänster anmäler du dig i kassan på öron-, näs- och halsmottagningen
  • När du anmält dig tar du trapporna eller hissen till våning 2.
  • Nu är du framme på smärtmottagningen, sitt ner i väntrummet till höger så kommer vi och hämtar dig, välkommen!

Att tänka på

  • Du anmäler dig i kassan även om du har frikort. Ta också med legitimation.
  • Om du inte kan komma till ditt bokade besök måste du meddela oss senast 24 timmar före besöket. Det finns flera möjligheter att avboka på: 1177.se eller via telefon.
  • Observera att nybesök bara kan avbokas två gånger, efter det skickas remissen tillbaka till läkare som remitterat dig hit.
 Läs om ryggmärgsstimulering som smärtlindring