Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Nuklear­medicinska avdelningen vid BFC

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar. Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 41 41

PET-centrum
018-611 06 20

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 9-12

Besöksadress

Akademiska sjukhuset
Ingång 100, sv

 Hitta till ingång

För att göra en undersökning eller behandling hos oss krävs alltid remiss. Du får en kallelse hemskickad.

För många av våra undersökningar och behandlingar krävs särskilda förberedelser. Läs därför alltid kallelsen noga inför besök hos oss. 

PET-undersökningar

PET-undersökningar utförs på både nuklearmedicin och PET-centrum. I kallelsen står det var undersökningen ska utföras och var du ska anmäla dig inför undersökningen.

Undersökningar

Här hittar du information om våra olika undersökningar.

Har du frågor om din undersökning, se information från 1177.se för att få svar på de vanligaste frågorna.

Inför ditt besök

För att göra en undersökning eller behandling hos oss krävs alltid remiss. Svaret på undersökningen skickar vi till den person som skrev remissen.

Anmälan vid besök

När du kommer till oss anmäler du dig i receptionen. Då vi har verksamheter på flera adresser är det viktigt att du läser noga i kallelsen så att du går till rätt reception.

Patientavgift

Är du 20 år eller äldre kostar ditt besök hos oss 110 kronor om du inte har frikort. Avgiftsfri hälso- och sjukvård gäller alla under 20 år. Du betalar ditt besök med kort eller faktura. Vi tar inte emot kontanter.

Hälsoundersökning av lungor inför utlandsresa kostar 940 kronor och inför dykarcertifikat är kostnaden 1410 kronor.

Avbokning av tid

Vid eventuellt förhinder kontaktar du tidsbokningen i god tid. Telefonnumret hittar du på din kallelse. Om du inte kommer eller lämnar återbud senare än 24 timmar innan din undersökning eller behandling får du betala en patientavgift.

Graviditet

Om du är eller kan vara gravid är det viktigt att du meddelar oss detta i förväg, så att vi kan anpassa din undersökning på bästa sätt.

Sjukresor

Har du kostnader för resor när du besöker oss kan du ha rätt till ersättning från Region Uppsala för en del av dina resekostnader. Ersättning till dig beräknas alltid efter de färdsätt som är billigast för landstinget.

Parfym

Många människor är överkänsliga mot parfym. Därför används inte parfymerade produkter vid sjukhuset. Personalen uppmanas att avstå från parfym under arbetstid. Det är bra om också du som patient eller anhörig tar sådan hänsyn.