Hematologmottagningen

1177

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 43 30

Telefontider
Mån - Tor 8-15 Telefontid rec
Fredagar 8-14 Telefontid rec

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 8-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, ingång 100, våning 2

 Hitta till ingång

Till hematologmottagningen, tidigare blodmottagningen kommer du som genomgår behandling med blodtransfusioner, cytostatika, antibiotika eller för blodtappning.

Vi utreder patienter och donatorer inför transplantation av blodstamceller, även förkortat HSCT. Här sker även uppföljning av patienter efter genomgången transplantation.

Vi tar årligen emot cirka 8000 patientbesök.

Betalning i ankomstterminalerna

Från och med den 1 juni 2021 finns möjlighet för dig som har ett bokat besök hos oss att betala med kort direkt när du anmäler dig.

Anmälan och betalning görs då i ankomstterminalen i ingång 100/101. Om du inte har möjlighet att betala med kort skickas en faktura med en faktureringsavgift hem till din folkbokföringsadress.

Provtagning

Ska du ta prover innan besöket finns information i ditt kallelsebrev.
Gå till en vårdcentral eller ett sjukhus nära dig eller boka tid för provtagning.

  • Proverna bör tas minst en vecka innan besöket för att läkaren ska få alla provsvar.
  • Ta med pappret "Patientinformation inför provtagning" eller remsan med remisser (klisterlappar) som bifogats med kallelsen.

Ta prov på vårdcentral eller annat sjukhus

Om du bor i ett område där vårdcentralen/sjukhuset har tillgång till samma datajournalsystem som Akademiska sjukhuset har du fått ett extra papper som kallas "Patientinformation inför provtagning". Visa upp det där du tar proverna då det fungerar som en remiss.

Remsa med remisser (klisterlappar)

Om du kommer från ett annat område har du fått en remsa med remisser (klisterlappar) som du tar med dig vid provtagningen.