Centrala intensivvårds­avdelningen 70 G, CIVA

Telefon

018-6114840

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, ingång 70, 2 tr

Ring på porttelefonen utanför avdelningen vid hissarna.

 Hitta till ingång

Centrala intensivvårdsavdelningen 70 G (CIVA), är en specialavdelning för svårt sjuka patienter som kräver noggrann övervakning, avancerad behandling och omvårdnad. Många patienter behöver också intensivvård efter större operationer.

Större delen av våra patienter kommer från Uppsala län men då vi är ett Universitetssjukhus vårdar vi även patienter från andra delar av landet.

För dig som är närstående

Vi försöker ge er närstående och andra patienter en lugn och trygg vårdmiljö. Vi har därför begränsat antalet besökare till två personer per gång, är ni fler besökare ber vi er turas om. Ring gärna och prata med personalen innan besöket så att det inte sammanfaller med undersökningar eller middagsvilan som våra patienter har mellan klockan 12–13

Tänk på att undvika starka dofter eller parfymer vid besök och att ni inte tar med blommor till CIVA på grund av allergi- och infektionsrisken. Avdelningen är alltid låst, så vid ditt besök använd porttelefonen vid dörren, uppge ditt namn och vem du avser besöka så möter personalen upp.

Om du som anhörig känner sig osäker på om du kan besöka oss på grund av sjukdom som kan smitta, är du välkommen att ringa till Centralintensiven.

Mobiltelefoner måste stängas av helt innan ni kommer in på avdelningen på grund av vår känsliga tekniska utrustning som kan påverkas.

Av hygieniska skäl får ytterkläder inte tas in på avdelningen. Ni erbjuds möjlighet att låsa in era ytterkläder i ett skåp i väntrummet. Vid dåligt väder är vi tacksamma om ni använder skoskydden som vi tillhandahåller.

Var extra noggrann med handhygienen genom att tvätta och sprita händerna före och efter ni besöker er närstående. Vi visar er gärna hur ni ska göra.

Väntrum för närstående

Vi har fyra stycken väntrum där ni kan sitta ner och vänta i samband med besök. I ett av rummen har ni möjlighet att värma mat, ta en kopp kaffe. Ni har även tillgång till ett gemensamt kylskåp. TV finns i tre av rummen. Det är tillåtet att använda mobiltelefon och dator med sjukhusets WiFi i väntrummet. I närståenderummen finns även informationspärmar att läsa.

Det finns en toalett i väntrummen, informera oss om ni behöver använda den handikapptoalett som finns inne på avdelningen.

I väntrummen får ingen övernattning ske. Är ni i behov av övernattning så hjälper vi gärna till att ordna detta någon gång under första dygnet.

Telefonkontakt

Vi är tacksamma om endast en närstående har telefonkontakt med oss och förmedlar informationen vidare.

 

För dig som är patient eller närstående

När du eller din närstående vårdas hos oss ställs du förmodligen inför nya frågor och funderingar. Här hoppas vi kunna ge svar på några av dem. Hittar du inte svaren här finns vi personal alltid på plats och kan hjälpa dig. Var inte rädd för att fråga om vad som helst.

Intensivvårdspodden

Du som lyssnar på podden kommer få ta del av berättelser från personer som på olika sätt kommit kontakt med intensivvård. Vi hoppas att du som tidigare patient, närstående eller som intresserad vårdpersonal ska få tips, råd och stöd.

 Läs mer här