Centrala intensivvårds­avdelningen 70 G, CIVA

Telefon

018-6114840

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, ingång 70, 2 tr

Ring på porttelefonen utanför avdelningen vid hissarna.

 Hitta till ingång

På centrala intensivvårdsavdelningen, CIVA, bedrivs högspecialiserad intensivvårdvård. Här vårdas patienter som har svåra sjukdomstillstånd, till exempel de som varit med om ett trauma, hjärtstopp, svåra infektioner eller har genomgått ett omfattande kirurgiskt ingrepp.

Besök

Som närstående är du välkommen dygnet runt. Vi har fria besökstider men ring gärna innan ert besök och hör vilken tid som passar.

Vi försöker ge våra patienter en lugn och trygg vårdmiljö. Därför begränsar vi antalet besökare inne hos patienten till två personer per gång. Är ni fler besökare ber vi er turas om.

Dörren till avdelningen är låst. Ring på porttelefonen till vänster om avdelningsentrén och invänta personal för att bli insläppt.

Väntrum för närstående

Vi har närståenderum där du kan sitta ner och vänta i samband med ert besök. Här kan du värma mat och ta en kopp kaffe eller te. Här finns toalett och låsbara skåp där du kan förvara ytterkläder.

I närståenderummet får ingen övernattning ske. Är du i behov av övernattning så hjälper vi er gärna (under dagtid) att boka hotell.

Mobiltelefoner

Det är foto- och filmförbud på avdelningen. Mobiltelefon ska vara på ljudlös och telefonsamtal svarar du på i närståenderummen. Sjukhuset erbjuder gratis WiFi.

Telefonkontakt

Vi är tacksamma om endast en närstående har telefonkontakt med oss och förmedlar informationen vidare.

Övrigt som gäller vid besök på avdelningen

  • Var extra noggrann med handhygienen genom att sprita händerna före och efter ditt besök.
  • Undvik starka dofter och parfymer under ditt besök.
  • Det är inte tillåtet att ta med blommor till avdelningen.

För dig som är patient eller närstående

När du eller din närstående vårdas hos oss ställs du förmodligen inför nya frågor och funderingar. Här hoppas vi kunna ge svar på några av dem. Hittar du inte svaren här finns vi personal alltid på plats och kan hjälpa dig. Var inte rädd för att fråga om vad som helst.

Intensivvårdspodden

Du som lyssnar på podden kommer få ta del av berättelser från personer som på olika sätt kommit kontakt med intensivvård. Vi hoppas att du som tidigare patient, närstående eller som intresserad vårdpersonal ska få tips, råd och stöd.

 Läs mer här

Arbeta med oss

Är du undersköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, läkare, steriltekniker eller specialistundersköterska och intresserad av att arbeta med oss? Kontakta oss för mer information!