Barnintensivvårdsavdelningen, BIVA

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 48 48

Telefontider
Måndagar 0-23.59

Besök oss

Besökstider
Måndagar 0-23.59

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 70, 3 tr

 Hitta till ingång

Barnintensivvårdsavdelningen (BIVA), är en avdelning där vi tar hand om de sjukaste barnen och även barn som genomgått operationer där ett större övervakningsbehov finns. Här vårdas barn från nyföddhetsperioden och upp till 16 år.

Större delen av våra patienter kommer från Uppsala län, men då vi är ett regionssjukhus vårdar vi även patienter från Gävleborg, Dalarna, Örebro, Värmland, Västmanland och Sörmland.

Eftervård

När ett barn blir svårt sjukt och behöver vård på en barnintensivvårdsavdelning påverkar det hela familjen och en kris kan uppstå. Beroende på barnets ålder och utvecklingsnivå kan det finnas olika behov av att bearbeta händelsen men även vårdnadshavare och syskon kan behöva få möjlighet att prata och ställa frågor om vårdtiden.

Därför har vi ett team dit barn och dennes vårdnadshavare har möjlighet att komma tillbaka cirka tre månader efter utskrivning för att få möjlighet att prata om vårdtiden på BIVA. De kan också få möjlighet att se avdelningen och träffa några ur personalen som vårdade barnet. Vi vill också veta hur föräldrarna upplevde vården av sitt barn för att kunna förbättra vården.

Vi erbjuder träffar på plats på Akademiska sjukhuset samt via videolänk och telefon.

Har du inte blivit kontaktad men vill träffa oss? Kontakta oss via mejl eller telefon så kan vi boka in en träff.

Kontaktinformation:

Akademiska sjukhuset, Ingång 70, 2tr

Mejl: barnintensivvårdsmottagningen@akademiska.se

Telefonnummer: 018–617 45 99