Barnavdelningen för blod- och tumörsjukdomar 95 A

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 58 04

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95, 2 trappor

 Hitta till ingång

Välkommen till sektionen för blod- och tumörsjukdomar hos barn.

Vi är ett av sex barncancercentra i Sverige och hos oss utreder och behandlar vi barn och ungdomar med blod och tumörsjukdomar. Vår enhet består av en vårdavdelning med 12 platser, en mottagning och dagsjukvårdsavdelning samt en forskningsenhet. Vårt upptagningsområde är Region Mellansverige och vi tar emot barn och ungdomar mellan 0-18 år.

Behandlingen kan bestå av cytostatika och andra läkemedel, operation, stamcellstransplantation och strålbehandling som kan ges både på sjukhuset och Skandionkliniken.

När ett barn får cancer - eller någon annan allvarlig sjukdom som kräver långvarig och genomgripande behandling - är det inte bara en individ som drabbas, utan en hel familj med sitt nätverk och sitt sammanhang. Vi arbetar därför i multiprofessionella team kring barnet och dess familj för att ge behandling och stöd på bästa vis.

Vi har även ett nära samarbete med de barnonkologiska teamen på sjukhusen i regionen - Eskilstuna, Falun, Gävle, Hudiksvall, Västerås, Örebro, Åland och även samarbete med de andra barncancercentra i Sverige.

Vi arbetar efter Akademiska barnsjukhusets vision - Med högkvalitativ vård, forskning och utbildning är vi ett ledande sjukhus för barn, ungdomar och deras familjer.

Mer information om avdelningen

Vill du veta mer om barncancer, få information om hjälp och stöd för hela familjen och hur vi här på sjukhuset kommer att ta hand om er?

Vi har samlat all information både under sjukhusvistelser och vad man kan behöva veta i hemmet på våra barncancersidor.

 Läs mer på barncancersidorna