Akutmottagningen

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

Vid livshotande skador ring 112.

Har du frågor om din sjukdom eller skada?
Ring 1177 vårdguiden.

Besök oss

Öppettider
Mån - Sön 0-23.59

Vi har öppet dygnet runt.

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 60, bv

Akademiska sjukhuset
ingång 61

 Hitta till ingång

På akutmottagningen tar vi emot dig med akut sjukdom eller skada dygnet runt, det finns ingen tidsbokning eller regelrätt kösystem. Prioriteringsordningen är patientens enskilda hälsotillstånd. Har du ett mindre akut problem kan du därför få vänta länge.

Vi tar emot patienter som är över 15 år för buk, skall- och skelettskador. För medicinska akuta tillstånd tar vi emot patienter som är över 18 år. Mycket svårt sjuka som transporteras med ambulans tas emot på akutmottagningen oavsett ålder.

Akutmottagningen är öppen dygnet runt och det finns ingen tidsbokning eller regelrätt kösystem. Prioriteringsordningen är patientens enskilda hälsotillstånd. Har du ett mindre akut problem kan du därför få vänta länge. Av de patienter som finns på akutmottagningen väntar inte samtliga på samma kategori av läkare, man kan på bli bedömd av medicinläkare, kirurger, neurologer, ortopeder m.fl.

Uppsala Närakut Aleris

Behandlar akuta ortopediska skador på armar och ben, lättare infektioner, sårskador, allergier med mera. Uppsala när- och ortopedakut har öppet alla dagar i veckan kl. 7-23.

Vårdcentralen

Vårdcentralen kan i många fall också hjälpa dig och kan boka in akuta tider vid behov. Kontakta din vårdcentral för mer information. Vårdcentralerna har öppet kl. 8-17. Alla vårdcentraler har drop-in.

För dig som anhörig

Söker du en närstående?

Om du har frågor angående en anhörig eller närstående som har åkt in till akutmottagningen och du söker kontakt, ring då sjukhusets växel, 018-611 00 00 och be att få bli kopplad till akutmottagningen angående en anhörigförfrågan.

Du som följer med din närstående

Som anhörig till någon som vårdas på akutmottagningen är du varmt välkommen. Vi ser gärna att du tillbringar din tid tillsammans med den du medföljer och bidrar med den unika information du besitter angående din närstående. Vi önskar dock att ni försöker hålla er till en anhörig per sökande. Mat eller fika finns att köpa i cafeterian och minilivs vid ingång 70. Tänk på att fråga personalen innan ni ger den som söker vård något att äta. Som patient kan man behöva fasta inför eventuell undersökning eller behandling.