Kirurgavdelning 70 C

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 46 65

Besök oss

Besökstider
Mån - Sön 14-20

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 70, 6 tr

 Hitta till ingång

 

Om oss

Verksamhetens inriktning är transplantation, lever- och pankreaskirurgi, endokrin-bröstkirurgi  och esofagus-ventrikelkirurgi samt viss del akutkirurgi.

Då vi är ett universitetssjukhus kommer en del av våra patienter från regionen och övriga Sverige för utredning och större komplicerade operationer och åtgärder.

Inom transplantationskirurgi behandlar vi patienter som genomgår njur- och bukspottkörteltransplantationer, och ingrepp på de patienter som behöver en dialysväg som till exempel AV-fistel

Inom esofagus-ventrikelkirurgi utreds, behandlas och opereras patienter med sjukdomar i magsäck och matstrupe tex för esofaguscancer eller övervikt.

Inom lever- och pankreaskirurgi behandlar vi patienr som genomgår operationer i lever, gallvägar samt bukspottkörtel. Vanliga sjukdomar är tumörer i dessa organ eller svåra bukspottkörtelinflammationer.

Avdelningen bedriver både planerad och akut sjukvård.

Ska du eller har du transplanterats hos oss?

Här kan du läsa mer om organtransplantation och se en film om hur operationerna går till, ditt immunförsvar, läkemedel, avstötning och levnadsråd efter ditt ingrepp.

 Läs mer om transplantation