Specialistmödra­vårds­mottagningen

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 57 43

Telefontider
Mån - Fre 8-16 Röstbrevlåda
Mån - Fre 13-14 Telefontid

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ing 96, 3 tr

 Hitta till ingång

Till oss kommer du som har en komplicerad graviditet. Om komplikationer tillstöter under din graviditet eller om det av annan anledning finns behov av undersökning, rådgivning och behandling utöver det man kan erbjuda på den egna mödravårdscentralen får du komma hit. Barnmorskan eller läkaren på den mödravårdscentral där du går tar då kontakt med oss eller skickar en remiss hit.

Vid akuta besvär under graviditeten hänvisar vi till den gynekologiska akutmottagningen eller till förlossningsavdelningen.

Har du en grundsjukdom som innebär speciell övervakning under graviditeten som till exempel diabetes, gör du alla dina mödravårdsbesök här.

Det är inte lämpligt att ta barn med sig vid läkarbesök på specialistmödravården.

Personalen på mottagningen

Förutom de läkare, barnmorskor och sekreterare som arbetar här finns kurator och sjukgymnast knutna till mottagningen. En förmiddag i veckan har vi också en läkare från medicinkliniken som tjänstgör här.

Stöd av fysioterapeut

Du som i samband med förlossning fått en större bristning och träffat läkare i samband med efterkontrollen erbjuds också en uppföljning hos sjukgymnast/fysioterapeut. Vi undersöker, informerar och ger råd kring träning av bäckenbottenmusklerna och träning allmänt.

Sjukgymnast/fysioterapeut finns i teamet för dig som går på mottagningen. Vid uttalad bäckensmärta under graviditeten eller om du är mycket spänd och har svårt att slappna av, kan du få remiss till en sjukgymnast/fysioterapeut.
Du får då råd och tips kring rörelser och aktivitet under graviditeten. Vi kan prova ut bälten och även kryckkäppar om det behövs. Avslappning och smärtlindring ingår också i det vi kan hjälpa dig med.

Om du har graviditetsdiabetes eller är överviktig är det bra att träffa sjukgymnast för att få en genomgång kring fysisk aktivitet. Din barnmorska kan skicka en remiss.