Hudmottagningen

1177

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 50 60

Telefontider
Måndagar 8-11
Onsdagar 8-11
Fredagar 8-11

Besök oss

Öppettider
Mån - Tis 8-16
Onsdagar 8-11.30
Torsdagar 8-16
Fredagar 8-14

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ing 30

 Hitta till ingång

På hudmottagningen tar vi emot patienter med många olika hudsjukdomar. De vanligaste diagnoserna vi behandlar är psoriasis, eksem och olika former av hudtumörer.

Förtydligande om drop in-mottagning

Hudmottagningen har ingen drop in-mottagning för bedömning av ytliga solskador och födelsemärken.

Drop in är endast avsedd för de patienter som efter remiss varit hos hudläkare för bedömning och blivit ordinerade dagsljus-PDT som behandling för sina hudförändringar. Du behöver alltid remiss för att komma till hudmottagningen. De patienter som är aktuella för drop in behandling har fått brev med information hemskickat.

Våra områden

Inom hudmottagningen behandlar vi följande specialområden:

  • Ljusbehandling
  • PDT behandling (en särskild slags ljusbehandling mot vissa former av hudtumörer)
  • Hudkirurgi
  • Yrkesdermatologi
  • Gendermatoser (ärftliga hudsjukdomar)
  • Laserbehandling av kärlmissbildningar

Står du på immunsupprimerande systembehandling och undrar om din läkemedelsbehandling i samband med covid-19?

Vi rekommenderar att man fortsätter med sin behandling mot sin hudsjukdom, vidtar god handhygien och undviker kontakt med personer som uppvisar symtom på covid-19.

Vi rekommenderar även att man bevakar informationen från Folkhälsomyndigheten och håller sig uppdaterad samt följer råden på 1177.se.

Har du allmänna frågor om sjukdomen kan du ringa telefonnummer 113 13. Om du trots denna information själv väljer att göra uppehåll i din behandling vill vi att man meddelar mottagningen detta via 1177.se

Mottagningen för hyperhidros

Från januari 2021 har hudsektionen tagit över ansvaret av verksamheten för hyperhidros, som tidigare låg under neurosektionen. Det pågår just nu ett intensivt arbete i denna organisationsförändring med att utbilda våra sjuksköterskor som kommer att ansvara för denna mottagning.

I dagsläget ligger denna verksamhet nere på grund av av covid-19. Detta tillsammans med verksamhetsflytt  kommer att innebära extremt långa väntetider och en längre vårdkö än tidigare, vilket är högst beklagligt.

När verksamheten återupptas har vi skyldighet att prioritera de patienter som redan tidigare varit knutna till mottagningen för hyperhidros här på Akademiska sjukhuset. Men på lång sikt hoppas vi kunna erbjuda behandling även för nya patienter.

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera denna sida med ny information om hur långt vi kommit i denna process.

Tack för visad förståelse.

Specialområden

Här kan du läsa mer om de specialområden som finns på hudmottagningen.

Öppettider ljusbehandling

Drop-in mottagningen till ljusbehandling och provtagning är stängd tillsvidare. Endast öppet efter överenskommelse och tidsbokning.

Telefon
018-611 50 49