Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Akutmottagningen för infektions­sjukdomar

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 56 20

Telefontider
Tisdagar 8-11 Sommaröppettider
Torsdagar 8-11 Sommaröppettider

Återbud kan lämnas dygnet runt.

För rådgivning, ring 1177 eller din vårdcentral.
Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Besök oss

Öppettider
Mån - Sön 7.30-18

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 33

 Hitta till ingång

Akutmottagningen för infektionssjukdomar är en mottagning för vuxna personer över 18 år med misstänkt akut infektionssjukdom som inte kan handläggas inom primärvården. Till oss kan du komma om du är akut sjuk eller om din läkare skickat en remiss till oss. I första hand ska du kontakta din vårdcentral eller ringa 1177.

Vid ett akutbesök på akutmottagningen för infektionssjukdomar ringer du på porttelefonen vid ingång 32/33 och hänvisas till ett rum efter bedömning av smittsamhet. Då finns möjlighet att komma in på ett rum genom en separat dörr, för att minimera smittspridning i väntrum.

Om vår verksamhet

Vi behandlar bland annat allvarliga urinvägsinfektioner, tropiska infektioner, lunginflammation, hjärnhinneinflammation och högsmittsamma sjukdomar.

På akutmottagningen för infektionssjukdomar har vi undersökningsrum med möjlighet till isolering för patienter med misstänkt smittsamma sjukdomar, som exempelvis covid-19, influensa, vattkoppor och smittsamma mag- och tarminfektioner. Vi har även planerad verksamhet med läkarbesök för utredning och uppföljning av infektionssjukdomar. Det finns också en poliklinisk mottagning där patienten återkommer regelbundet för behandling. En annan verksamhet som bedrivs här är sår- och gangräninfektioner, där ortoped- och infektionsläkare gemensamt bedömer patienter med infekterade långvariga sår.

Tyvärr kan planerade återbesök på vår mottagning innebära långa väntetider då läkare och sjuksköterska även ansvarar för de akut sjuka patienterna.