Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Arbeta på barnsjukhuset

Arbeta på barnsjukhuset

Små hjärtan behöver stor omtanke

Vi är ett litet sjukhus i det stora. Men det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms allt. All kompetens ett sjukt barn kan behöva. Samarbete med respekt och omtanke. Intressanta möjligheter till utveckling. En riktigt bra introduktion för dig som är ny. Och oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.

Våra områden

Inom Akademiska barnsjukhuset ryms olika sektioner. Varje sektion består av ett antal avdelningar och mottagningar. Här kan du läsa om våra olika områden och vilka möjligheter som finns hos dig inom respektive sektion.

Möt några av oss

Jobba med oss

Vi har lediga tjänster inom flera olika verksamheter på barnsjukhuset.
Skriv in ”Barn” i sökfältet så ser du alla.

Få nya perspektiv

Akademiska barnsjukhuset är ett litet sjukhus i det stora. Vi vill att fler lär känna oss och därför har vi tagit hjälp av några som känner oss väl, våra patienter. Med ord och bild berättar barnen själva om en plats med oväntade inslag. Hur är det att vara patient? Vilka träffar du här? Vad får du göra? Varmt välkommen till ett sjukhus där alla blir sedda – här genom barnens ögon.

Frågor och svar

Varför ett sjukhus i sjukhuset?

På Akademiska barnsjukhuset samlar vi all kompetens ett sjukt barn kan behöva under ett och samma tak. Det skapar enkelhet och trygghet för alla: för barnen, deras familjer och alla vi som jobbar här. Vi kommer längre när vi kan arbeta tillsammans och vara nära varandra.

Vilka yrkesroller finns hos er?

Hos oss finns en mängd olika sektioner med tillhörande avdelningar och mottagningar. Våra medarbetare är bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister, kuratorer, psykologer, logopeder, specialpedagoger, musikterapeuter, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Är ansvaret större när du jobbar med barn?

Vi tar inte bara hand om barnen, utan deras familjer också. Många upplever att ansvaret är stort men även känslan av trygghet. Det här är en arbetsplats där du kan förvänta dig mycket stöd, där alla ser och hjälper varandra. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt.

Kräver jobbet speciell utbildning och lång erfarenhet?

Det beror på rollen men vi söker kollegor med olika kompetenser och erfarenheter, både de med lång yrkeserfarenhet och nyexaminerade. Vi erbjuder alla ett gediget inskolningsprogram.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det hos er? 

Hos oss kan du verkligen växa. Förutom alla intressanta utmaningar du ställs inför i ditt dagliga arbete, så finns det möjligheter att delta i projekt, bli ansvarig inom ett område och kombinerar vård med forskning och utbildning. Du kan jobba ett helt yrkesliv här och ändå inte känna dig klar.

Se våra filmer

"Världens bästa jobb"

"Världens bästa jobb"

"Att göra skillnad"

Pyrola berättar.

"De allra minsta"

Nima berättar.