Svart på vitt

Svart på vitt

SVART PÅ VITT

På Akademiska sjukhuset tror vi på att ärlighet varar längst. Det är ingen hemlighet att vi alltid söker efter fler kollegor. Därför har vi bett våra medarbetare, patienter och anhöriga att dela med sig av korta berättelser om hur det är att jobba och vårdas här.

 

Berättelserna skildrar på ärligt och osminkat sätt hur vår verklighet och vårt dagliga arbete ser ut. Bilderna är tagna av en dokumentärfotograf som under två dagar följt med innanför sjukhusets väggar. Syftet är att ge en inblick och större förståelse för hur det är att jobba på ett sjukhus. Vi hoppas även kunna inspirera fler att vilja jobba med oss. För att ta del av samtliga berättelser, se vår fotoutställning:

”ETT JOBB UTAN ENKLA SVAR. MEN SPÄNNANDE ARBETSDAGAR NÄRA PATIENTER OCH KOLLEGOR."

– Inga, specialistsjuksköterska

Bli vår nya kollega

BAKOM KULISSERNA

Så här såg det ut när vi träffade medarbetarna.

”VI VILL BERÄTTA OM AKADEMISKA SJUKHUSET PÅ ETT ÄRLIGT OCH OSMINKAT SÄTT. VI VILL BERÄTTA OM HELHETEN.”

– Henrik Pederby, kommunikationsdirektör

OM OSS

På Akademiska sjukhuset erbjuder vi sjukvård och omvårdnad av högsta kvalitet med ett starkt engagemang. Här finns en unik kunskap och den mest avancerade vården som finns att tillgå. Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges största universitets- och forskningssjukhus.

Varje år söker över 700 000 människor vård hos oss. Då har vi inte räknat in anhöriga eller de som kommer hit av andra skäl. Vår vardag handlar om dessa människor – människor som lägger sina liv i våra händer. Det är ett enormt ansvar och vi är stolta över den vård vi ger dem. Tillsammans gör vi livsviktig skillnad.

 Arbeta hos oss