Infektionsmottagning 1

Telefon

018-611 56 20

Telefontider
Mån - Sön 8.30-16.45 Telrådgivning

Besök oss

Öppettider
Mån - Sön 7-19 Akut mottagning

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 33

 Hitta till ingång

Infektionsmottagning 1 är en mottagning för vuxna personer med misstänkt akut infektionssjukdom som inte kan handläggas inom primärvården. Till oss kan du komma om du är akut sjuk eller om din läkare skickat en remiss till oss. I första hand ska du kontakta din vårdcentral eller ringa 1177.

Vi behandlar bland annat allvarliga urinvägsinfektioner, tropiska infektioner, lunginflammation och hjärnhinneinflammation.

I första hand ska du kontakta din vårdcentral eller ringa 1177. Vad gäller barn så hänvisar vi de flesta till barnavårdcentral, barnläkare, husläkare och barnsjukhuset. Om ditt barn har vattkoppor eller behöver en bedömning av infektionsläkare på Akademiska sjukhuset bokar vi en tid hos oss.

Ring oss före ankomst

Vid ett akutbesök på infektionsmottagningen kan det vara bra att ringa till oss innan ankomst, så att vi kan bedöma smittsamheten. Vid misstänkt luftburen smitta som influensa och vattkoppor finns en ringklocka vid ingång 32 som den sökande ska ringa på. Då finns möjlighet att komma in på ett rum genom en separat dörr, så att man inte kommer in i väntrummet och riskerar att smitta andra patienter.

Om vår verksamhet

På infektionsmottagningen har vi undersökningsrum med isoleringsmöjligheter för patienter med misstänkt smittsamma sjukdomar, som exempelvis influensa, vattkoppor och smittsamma mag- och tarminfektioner.

Vi har även planerad verksamhet med läkarbesök för utredning och uppföljning av infektionssjukdomar, och öppenvård där patienten återkommer regelbundet för behandling. En annan verksamhet som bedrivs här är sår- och gangränmottagning, där ortoped- och infektionsläkare gemensamt bedömer patienter med infekterade långvariga sår.