Vill du jobba med hjärnan och nervsystemet?

Bild på sjuksköterska.

Börja på toppen

Hjärnan är den viktigaste och mest komplexa delen av en kropp. Ta något så enkelt som att knyta ett par skor, utan precis rätt signaler från din hjärna är det en omöjlig uppgift. Hos oss på neuro möter du patienter i alla åldrar och väljer själv om du vill ta dig an de mest akuta fallen eller ha en mer vårdande roll på avdelning. Oavsett var du trivs bäst får du jobba med vård i absolut framkant.

Neurologi - om du gillar långsiktig vård och mycket eget ansvar

På neuroavdelningen hjälper vi patienter med exempelvis epilepsi, Parkinson och MS med avancerade och uppdaterade behandlingar. Här finns en mix av akut vård och en mer planerad, längre behandlingsperiod. 

Stroke - om du gillar när läget är skarpt och kritiskt

Var med och rädda hjärnceller hos oss. Här jobbar du med akut vård av människor som drabbats av stroke. Verktygen för att rädda så stor hjärnkapacitet som möjligt utvecklas snabbt och vi strävar mot att hela tiden förbättra mätresultaten.

Neurokirurgi - om du vill jobba med några av världens främsta kirurger

Här blir du en del av högspecialiserad vård. Vi har högt tempo och patienter i alla åldrar. Hit kommer människor som ska opereras i hjärna eller ryggmärg oavsett om det är akut eller planerat. Hos oss har vi bland annat intensivvårdsavdelningen NIVA där de flesta patienterna är nedsövda, NIMA som bedriver högspecialiserad akut- och postoperativ vård och vi har Neurooperation där vi gör avancerade operationer i ett bra team.

Klinisk neurofysiologi

Hos oss utförs undersökningar och analyser av funktionen i våra nerver, muskler, ryggmärg och hjärna.

 Vill du veta mer? Kontakta gärna någon av oss

"ÅNGEST ÖVER PLATSBRIST. MEN GÅSHUS NÄR EN STROKEPATIENT SOM KOM IN FÖRLAMAD KAN GÅ HEM SJÄLV."

- Kalle, läkare

Se våra lediga tjänster

Utbilda dig i tjänsten

Neurosjukvården rör sig hela tiden framåt, nya metoder och behandlingar är en del av vår vardag. Samtidigt tar vi emot patienter i alla åldrar med många olika typer av sjukdomar. För att du ska introduceras på ett bra sätt, men framför allt fortsätta utvecklas , erbjuder vi en mängd utbildningar.

  • Basutbildning inom neurokirurgi, neurologi och stroke
  • Tvåårigt fokusprogram inom neurosjukvård. Mer erfarna sjuksköterskor får fortsatt utveckling inom professionen.
  • Kliniskt utvecklingsår - ett år med återkommande teoretisk och praktisk utbildning som genomförs tillsammans med Kliniskt träningscenter.
  • Introduktionsprogram - din introduktion hos oss sker "axel mot axel" med en erfaren kollega. Syftet är att du succesivt ska växa och hitta trygghet i din roll men också känna glädjen i ett ökat eget ansvar.
  • Vi utformar traineetjänster där du under handledning får växla mellan våra olika avdelningar, detta sker under sex månader.
  • Alla avdelningar har egna specifika utbildningstillfällen varje termin, dessa formas utifrån vilka behov som finns.

pratbubbla

Pim, undersköterska

Pim, undersköterska

Anna-Karin berättar om att göra skillnad

Anna-Karin berättar om att göra skillnad

Intensivvårdssjuksköterska

Som intensivvårdssjuksköterska är du lugnet i stormen

Intensivvårdssjuksköterska

Operationssjuksköterska

Våga ta nästa steg i din karriär - bli operationssjuksköterska

Operationssjuksköterska