Yogamottagningen

1177

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177.se

Telefon

Öppettider

Besöksadress

Akademiska sjukhuset IngÄng 100 bv 751 85 Uppsala

Till Yogamottagningen kommer patienter inom cancerrehabilitering för att delta i en för hälso- och sjukvården kvalitetssäkrad yogaform som är utvecklad under vetenskapliga studier sedan 1998. 

Om oss

För att komma i kontakt med oss behöver du en pågående kontakt med sjukvården. Man anmäler sig till yogapass via e-tjänster. Om man inte har möjlighet till det så sker kontakten via sin egen kurator.

De yogaterapeuter du träffar hos oss är i grunden utbildade inom MediYoga och har klinisk erfarenhet av yoga inom cancerrehabilitering på Akademiska sjukhuset sedan 2014. 

MediYoga är en helhetsträning som fungerar som ett komplement till annan medicinsk behandling. Det är en meditativ form av yoga med fokus på andningen och där de fysiska övningarna utövas inkännande utifrån den egna kroppens förmåga. Positiva effekter som uppmätts är tex minskad stress, minskad oro och ångest, ökad rörlighet, förbättrad sömn och ökad livskvalitet.  

Inga förkunskaper krävs. Du kan göra yoga både på matta eller stol. Vi gör yoga i grupp 1 g/v och har löpande intag i grupperna i mån av plats

 

Hur går det till?

Ett yogapass innefattar mjuka fysiska övningar, andnings -och koncentrationstekniker, djupavslappning och meditationer. Mycket fokus ligger på andningen som går som en röd tråd genom alla pass. 

Vi gör yoga i grupp 1 gång/vecka, 1,5 timme per tillfälle. Yogamattor och sitthjälpmedel finns. MediYoga anpassas till den egna förmågan och kan utföras både sittande på stol eller på yogamatta. 

Våra medarbetare är utbildade MediYoga terapeuter/lärare på MediYoga Institutet i Stockholm.  

Mer information om MediYoga finns på www.mediyoga.se