Kirurgavdelning 65 A

1177 Vårdguiden

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

Telefon

0186114514

Besökstider

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 65, 2 tr

 Hitta till ingång

Avdelning 65 A bedriver både planerad och akut sjukvård. Här utreds, behandlas och opereras patienter med sjukdomar i nedre delen av mag-tarmkanalen, lever, gallvägar samt bukspottkörtel, endokrinkirurgi och bröstkirurgi.

Vanliga diagnoser är tumör i tjock-eller ändtarm, inflammatoriska tarmsjukdomar (Mb Crohn eller ulcerös kolit), funktionella tarmrubbningar (förstoppning, inkontinens) och akuta sjukdomstillstånd som till exempel blindtarmsinflammation, tarmvred,inflammation i tarmfickor eller blödning från nedre delen av mag-tarmkanalen.

Vi bedriver även avancerad kirurgisk och onkologisk behandling vid bukhinnecancer.

Inför ditt besök

Kläder och skor

Avdelningen tillhandahåller kläder under hela vårdtiden. Medtag stadiga inneskor att gå i under sjukhusvistelsen. Egna strumpor är också bra att ta med.

Läkemedel

Ta med de läkemedel du använder till avdelningen - speciellt viktigt om du har ögondroppar, insulin, astmaspray eller licensläkemedel.

Tolk

Du som har hörsel- eller talsvårigheter eller inte talar och förstår svenska så bra, har rätt till tolk. Om du behöver en tolk kan du eller ditt ombud meddela vårdpersonalen detta. Vi ser då till att en tolk finns på plats när du kommer. Tolkhjälpen är kostnadsfri för dig.

Undervisningssjukhus

Akademiska sjukhuset är ett undervisningssjukhus, vilket gör att du som patient kommer att möta frågvisa och intresserade personer som utbildar sig inom något av våra vårdyrken. Det kan kanske kännas besvärligt ibland, men tänk på att du som patient deltar som lärare i en viktig utbildning. Du har naturligtvis rätt att avstå om du så önskar utan att ditt omhändertagande påverkas.

Värdesaker och pengar

Vi rekommenderar att du inte tar med dig värdeföremål som t.ex. smycken och klocka. Pengar alternativt bankkort kan vara bra om du ska ta ut dina mediciner eller behöver åka sjukresa när du ska åka hem. Möjlighet finns att låsa in mindre föremål som t.ex. mobiltelefon och plånbok, men större föremål som t.ex. bärbar dator får du själv ansvara för under vistelsen. Avdelningen ansvarar ej för kläder eller värdesaker.

Under ditt besök

Anhöriga

Vi ser gärna att en och samma anhörig sköter kontakten med sjukhuset.

Vårdtid

Vårdtiden varierar beroende på vilken operation du ska genomgå. Fråga läkaren eller ansvarig sjuksköterska vad som gäller för just dig.