Intensivvårdspodden

Avsnitt 3: "Det var lite dramatiskt"

Avsnitt 3 800px.jpg

"Jag blev nog lite chockad. Jag förstod nog inte riktigt vad det var egentligen. Jag hade inte tänkt så mycket på hjärtstopp, jag hade inte haft någon i min närhet som hade fått det. Sen när vi kom upp, då fick jag infromation om vad det kunde innebära. Jag fattade nog inte riktigt vad det innebar, om jag ska vara ärlig."

Ann-Britts make vårdades på centralintensiven (CIVA) på Akademiska sjukhuset efter att i samband med en stor operation drabbats av hjärtstopp. I avsnittet samtalar Ann-Britt med Sofia och Kalle om hennes upplevelser av att se en närstående svårt sjuk.

 

Avsnitt 2: "Man visste att det var allvarligt"

IMG_0650 redigerad.jpg

I detta avsnitt av Intensivvårdspodden får vi ta del av Jockes berättelse om hur det är att vårdas på en intensivvårdsavdelning för livshotande skador efter en motorcykelolycka och hur han tagit sig tillbaka från den svåra tiden. Vi får också träffa Jockes syster Lisa som berättar om hur det är vara närstående till någon som varit kritiskt sjuk. Programledare är Sofia Lindström och Kalle Stoorhöök.

 

Avsnitt 1: "Jag blev tillfångatagen av stasi"

I det första avsnittet av Intensivvårdspodden får ni ta del av Heléns berättelse om sin svåra sjukdom och hennes upplevelser kring det. Läkaren Magnus deltar också i samtalet. Programledare är Sofia Lindström och Kalle Stoorhöök. 

 

Om Intensivvårdspodden

Intensivvårdspodden är en podd från Akademiska sjukhuset som finns till för att ge patienter större möjlighet att ta del av viktig information som kan ge stöd och råd efter att de blivit behandlade på en intensivvårdsavdelning. Det är vanligt att intensivvårdspatienter har frågor kring vad som hände under den tid de blivit vårdade då de antingen varit medvetslösa eller nedsövda under vårdtiden. Podden är ett sätt för både patienter och närstående att förstå vad de upplevt och vad som kan hända därefter.

Medverkande är patienter och närstående som själva berättar om sin upplevelse samt experter från sjukvården. Programledare är Kalle Stoorhöök och Sofia Lindström som båda arbetar som intensivvårdssjuksköterskor på Akademiska sjukhuset. Har du frågor? Mejla oss!