Föräldrar och syskon

Bra att veta

Kvinnosjukvård
Den närmaste tiden efter förlossningen är det vanligt att mamman vårdas inom kvinnosjukvården. Partner eller annan nära anhörig kan då med fördel vara hos barnet på neonatalavdelningen.

Hotell
Föräldrar till barn från andra landsting eller regioner än Uppsala och en del föräldrar från Uppsala län erbjuds rum på hotell i Uppsala. Där är även syskon välkomna.

Intermediärvårdsrum på avdelningen
Där bor föräldrar som själva vårdar sina barn med stöd av personal.

Föräldrakök
I köket kan Du laga mat, fika, äta, vila, amma och se på TV. Där finns kylskåp, frys och spis samt tillgång till kaffe och te.
Det är allas gemensamma ansvar att det är trivsamt i köket. Tänk på att plocka undan efter dig.

Telefon och dator
Föräldratelefon och dator finns i telefonhytt vid föräldraköket: 018 – 611 56 66.

Tvättmaskin
På avdelningen finns det tvättmaskin som kan användas för att tvätta ditt barns och dina egna kläder.

 

Syskon

Lekhörna

Det finns lekhörnor vid föräldraköket och intill samtalsrummet. Tänk på att en vuxen har uppsikt på barnen när de leker på avdelningen.

Lekterapin

Syskon i sällskap med förälder är mycket välkomna att vara på lekterapin som ligger på nedre bottenplan.

Aktuella öppettider finns på deras hemsida. Efter kl 17 och på lördag och söndag går det att låna nyckel på avdelningen och vara på lekterapin tillsammans med någon vuxen. Eftersom det kan finnas barn på lekterapin som fastar, får man inte äta och dricka där. Viktigt är också att plocka undan efter sig.

Skola

Syskon från 6 år t o m gymnasieålder är välkomna till sjukhusskolan. Rådgör med personalen om du vill ha ytterligare information.