"Här får jag vara på toppen av min kompetens och utveckla den."

Linda sjuksköterska.

Lindha var sugen på att testa något nytt i sin karriär. Hon sökte sig till Akademiska som hyrsjuksköterska under en sommar och kände direkt att hon trivdes. När hon fick frågan om att fortsätta som fast anställd var svaret självklart: "Jag kände direkt att det var här jag hörde hemma", säger Lindha.

  – Jag kände mig välkommen direkt och blev snabbt en i teamet. Jag tycker att vi har ett bra arbetssätt och ett bra samarbete mellan professionerna. Vi på narkosen jobbar mycket själva, men här kände jag ändå att jag blev sedd och att alla är väldigt hjälpsamma.

När Lindha fick frågan om att gå från bemanningssjuksköterska till att bli fast anställd var svaret självklart. Hon kände sig hemma direkt.

  – Jag vill känna den tillhörighet i en arbetsgruppen man får som fast anställd. Dessutom tycker jag om att vara med och utveckla, få fördjupa mig i olika ansvarsområden och att få ta del av kurser och utbildning och det får jag bara som fast anställd, berättar hon.  

Något annat som bidrog till att Lindha valde att ta en fast anställning var tryggheten det medför.

  – En fast anställning ger en helt annan trygghet. Jag tycker absolut inte att det är dåligt att vara bemanningssjuksköterska, men det inte alltid en dans på rosor. Det är mycket som man måste tänka på som bemanningssjuksköterska: vilka förmåner har jag? Vad händer om jag blir sjuk? Vad händer med min pension? 

Vad är det bästa med jobbet?

  – Det bästa är att jag har ett jobb jag trivs med. Det är ett ansvarsfullt arbete och man är ödmjuk för det förtroende man får från patienten. Det är ett häftigt yrke. Jag åker till jobbet varje dag och känner att jag tagit rätt beslut.

Vad var det med just Akademiska sjukhuset som lockade? 

  – Det som lockade var att det finns stora utvecklingsmöjligheter. Här får jag vara på toppen av min kompetens och utveckla den.