Så jobbar vi på Thorax med friskvård och arbetsmiljö

Årets hälsoinspiratörer

Vi arbetar hälsofrämjande och erbjuder friskvård till all personal regelbundet. För något år sedan blev TIVA utsedd till att ha årets hälsoinspiratörer inom Region Uppsala. Våra hälsoinspiratörer arbetar för att få fler i rörelse, öka gemenskapen samt sprida energi och glädje i arbetsgruppen. Friskvården består av olika aktiviteter, både inom- och utomhus. Vi har dessutom ett eget rekreationsrum med massagefåtölj.

Fri tillgång till gym

Som anställd har du fri tillgång till sjukhusets egna träningscenter, Friskhuset. Där finns gruppträning, gym, sjukgymnastik, massage samt olika aktiviteter och kurser med inriktning mot rehabilitering och hälsa.  

Möjlighet till långsiktig planering

Det viktigt för oss att våra medarbetare har stor möjlighet att påverka sina arbetstider. Vi har därför önskeschema med arbetstidsförkortning ned till 32,3 timmar/vecka vid rotationstjänstgöring. Vi har ett rullande schema för storhelgsgrupper och två sommarsemesterperioder som gör att du får möjlighet till en långsiktig planering. 

Värnar om god arbetsmiljö

Hos oss värnar vi om en god arbetsmiljö. Ett kvitto på detta är att vi 2017 vann pris för årets hälsofrämjande arbetsplats inom regionen. På TIVA har vi en bra stämning i arbetsgruppen. Vi får positiv feedback från våra studenter samt från patienter och närstående. Många känner stolthet över det arbete vi utför och vi vill att thoraxandan ska genomsyra hela verksamheten.