Små hjärtan behöver stor omtanke

Små hjärtan behöver stor omtanke

Få nya perspektiv

Akademiska barnsjukhuset är ett litet sjukhus i det stora. Vi vill att fler lär känna oss och därför har vi tagit hjälp av några som känner oss väl, våra patienter. Med ord och bild berättar barnen själva om en plats med oväntade inslag. Hur är det att vara patient? Vilka träffar du här? Vad får du göra? Varmt välkommen till ett sjukhus där alla blir sedda – här genom barnens ögon.

”Det är roligt här på sjukhuset. Det finns många att prata med och mycket att göra.”

- Thula-Lie, 10 år

”Det är inte alltid roligt att vara här så många gånger, men det är tur att min doktor är snäll.”

Ellen, 4 år

”En gång kom en sjuksköterska in med en låtsasgurka på munskyddet, det tyckte jag var kul.”

Lykke, 7 år

Lykke_KORR.jpg

”Det känns lättare att ta stick i fingret när den som gör det är snäll och ställer frågor."

Alice, 7 år

”Det är sådär att vara på sjukhuset Lekterapin gör det roligare.”

Frida, 15 år

persp-4.jpg

Små hjärtan behöver stor omtanke

Vi är ett litet sjukhus i det stora. Men det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms allt. All kompetens ett sjukt barn kan behöva. Samarbete med respekt och omtanke. Intressanta möjligheter till utveckling. En riktigt bra introduktion för dig som är ny. Och oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.

Hos oss ser vi helheten

Vi vårdar barn i alla åldrar. Från det för tidigt födda barnet i behov av intensivvård till tonåringen med behov av högspecialiserad vård. Under resans gång träffar barnet och familjerna bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister, kuratorer, psykologer, logopeder, specialpedagoger, musikterapeuter, fysioterapeuter och arbetsterapeuter men kan även möta sjukhusclowner och sjukhushundar. Och hos barnsjukhusets lekterapi kan de glömma allt det jobbiga för en stund. Vi ser helheten.

Hitta ditt nya jobb här

Vi har lediga tjänster inom flera olika verksamheter på barnsjukhuset.
Skriv in ”Barn” i sökfältet så ser du alla.

Frågor och svar

Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga? Läs mer på Arbeta på barnsjukhuset.

Varför ett sjukhus i sjukhuset?

På Akademiska barnsjukhuset samlar vi all kompetens ett sjukt barn kan behöva under ett och samma tak. Det skapar enkelhet och trygghet för alla: för barnen, deras familjer och alla vi som jobbar här. Vi kommer längre när vi kan arbeta tillsammans och vara nära varandra.

Vilka yrkesroller finns hos er?

Hos oss finns en mängd olika sektioner med tillhörande avdelningar och mottagningar. Våra medarbetare är bland annat sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister, kuratorer, psykologer, logopeder, specialpedagoger, musikterapeuter, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

Är ansvaret större när du jobbar med barn?

Vi tar inte bara hand om barnen, utan deras familjer också. Många upplever att ansvaret är stort men även känslan av trygghet. Det här är en arbetsplats där du kan förvänta dig mycket stöd, där alla ser och hjälper varandra. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt.

Kräver jobbet speciell utbildning och lång erfarenhet?

Det beror på rollen men vi söker kollegor med olika kompetenser och erfarenheter, både de med lång yrkeserfarenhet och nyexaminerade. Vi erbjuder alla ett gediget inskolningsprogram.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det hos er? 

Hos oss kan du verkligen växa. Förutom alla intressanta utmaningar du ställs inför i ditt dagliga arbete, så finns det möjligheter att delta i projekt, bli ansvarig inom ett område och kombinerar vård med forskning och utbildning. Du kan jobba ett helt yrkesliv här och ändå inte känna dig klar.

Barnens bidrag samlades in under våren 2021. Medverkan var frivillig och var en del av lekterapin på barnsjukhuset. Alla som bidrog fick en gåva som tack.