Om Uppsala och röntgensjuksköterskeutbildningen

Vy över Domkyrkan i Uppsala.

Vill du läsa till röntgensjuksköterska finns möjlighet för dig att uppleva vår fina stad under tre års tid.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och Uppsala universitet är det äldsta i Skandinavien. Uppsala universitets goda rykte och studentlivet vid studentnationerna i Uppsala lockar många att välja Uppsala som sin studieort. Det geografiska läget för Uppsala med närhet till Stockholm och Arlanda är även det en viktig aspekt när man väljer att bo i staden.

Vintertid erbjuder Uppsalas närliggande sjöar möjligheter till långfärdsskridskoåkning och sommartid finns möjligheter av att njuta av stadens fina uteserveringar längs Fyrisån. Uppsala erbjuder ett stort utbud av såväl idrottsaktiviteter som kulturella aktiviteter.

Vill du läsa till röntgensjuksköterska finns möjlighet för dig att uppleva vår fina stad under tre års tid. Röntgensjuksköterskeutbildningen i Uppsala ger dig en bra universitetsutbildning och mycket god chans till ett varierat och utvecklande yrke. Röntgensjuksköterskeutbildningen vid Uppsala universitet har nyligen fått bedömningen ”hög kvalitet” av universitetskanslersämbetets granskning vilket är ett mycket fint betyg för utbildningen.