Möt några av oss som jobbar på thorax

Henrik

Vad arbetar du med?
Jag arbetar som perfusionist, vilket innebär att jag jobbar med hjärt-lungmaskiner och andra pumpar som kan hjälpa blodcirkulationen under operation eller vid kritiska lägen. Maskinerna och pumparna upprätthåller cirkulationen hos patienterna när hjärtat står still under hjärtoperation.

Innan jag utbildade mig till perfusionist så arbetade jag som anestesisjuksköterska här på thoraxoperation.Mötet med thorax var både spännande och intressant och det var många saker att hålla koll på och mycket att lära. Jag hade alltid med mig mitt intresse för perfusion och fick år 2015 möjligheten att utbilda mig till perfusionist i Århus, Danmark, under två år

Vad är det bästa med att jobba på thorax?
Det bästa med att jobba här är att vi har en fantastiskt trevlig personalgrupp med väldigt bra stämning. Jag blir även utmanad i min profession, jag måste tänka till mycket själv och ta många egna beslut.

Varför ska man arbeta inom thorax?
För att det är utmanande och utvecklande. Tidvis är det svårt, men det är alltid väldigt spännande.

Per

Vad arbetar du med?
Jag är gruppchef på TIVA. Jag började för åtta år sen som sjuksköterska på thorax vårdavdelning, läste sen till specialsjuksköterska inom intensivvård och började på TIVA. Efter det läste jag ett chefsförsörjningsprogram och började som gruppchef.

Vad är det bästa med att jobba inom thorax?
Att det finns fantastiska möjligheter att utvecklas och att det uppmuntras. När jag jobbade som intensivvårdssjuksköterska deltog jag i olika förbättringsprojekt, till exempel var jag med och startade LVAD-mottagingen och jobbade även som koordinator.

Hur är det att jobba på thorax?
Thorax är som ett litet sjukhus i sjukhuset och vi har ett tydligt uppdrag, vilket gör det är enkelt att utveckla verksamheten. Det finns många stora och små specialområden inom kliniken mellan vilka man alltid kan rotera och få stimulans. Alla yrkesroller uppmuntras att internutbilda sig vilket gör att vi ständigt utvecklas. Vi har en bra stämning på jobbet och jag uppmanar alla som är intresserade av att jobba här att komma och hospitera. Det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter att som nyutexaminerad komma och utvecklas inom kliniken. Våga ta steget och testa!