På thorax utvecklas du genom ett helt yrkesliv

På thorax arbetar vi med avancerad vård. Visste du att vi var en av de första klinikerna i landet som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin? Det är ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete som har lett fram till den högeffektiva verksamhet vi har i dag.

Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång. Eftersom arbetet är så pass avancerat får man räkna med att det kommer ta tid att lära sig jobbet, men det är också det som gör det stimulerande. Vi fortsätter hela tiden att utvecklas och lära oss nya saker.

 

Jobba på Thorax

Jobba på Thorax

Jobba på Thorax

På Thorax jobbar vi med avancerad vård. Här kan du utvecklas under ett helt yrkesliv.

Mer om oss

När du börjar din anställning inom thorax kommer du att under en arbetsdag få vara på våra olika enheter. Det gör att du får förståelse för hur allt fungerar och det blir enkelt att se din egen del i helheten. Oavsett om du jobbar på thoraxoperation eller vid vår intensivvårdsavdelning kommer du att få en ordentlig inskolning. Inom våra verksamheter finns många erfarna kollegor som kommer ge dig ett bra stöd. Vi har ett gott samarbete, vi månar om varandra och tillsammans arbetar vi för att göra vården så effektiv och säker som möjligt för våra patienter.

Lite kort om våra olika enheter

thoraxoperation bedrivs all typ av konventionell hjärt- och thoraxkirurgi samt mekaniska understöd för hjärt- och lungsviktspatienter. Patienter som har opererats på thoraxoperation väcks vanligtvis upp på thoraxintensiven.

Thoraxintensiven (TIVA) är en högteknologisk specialistavdelning för svårt sjuka hjärt- och lungpatienter som kräver noggrann övervakning. Här ges avancerad behandling och omvårdnad efter patientens thoraxkirurgi och det finns tolv vårdplatser. Det kan bland annat innebära behandlingar med ECMO eller mekanisk hjärtpump. Patienter som vårdas här kan ha svårt att minnas sin vårdtid och därför brukar vi skriva en dagbok till patienten, med berättelser om vad som hänt och vilken vård patienten har fått.

Om man är specialistsjuksköterska inom både anestesi och intensivvård finns det möjlighet att arbeta både på thoraxoperation och TIVA genom rotation. På thorax har vi också vår thoraxkirurgiska avdelning där vi arbetar med pre- och postoperativ vård av patienter som ska eller har opererats.

Om du är intresserad av att bli en del av vår fantastiska verksamhet är du välkommen att söka till oss. Har du frågor eller bara vill veta mer innan du bestämmer dig? Varmt välkommen att kontakta någon av våra avdelningschefer!

Möt några av oss som jobbar på thorax

Henrik

Vad arbetar du med?
Jag arbetar som perfusionist, vilket innebär att jag jobbar med hjärt-lungmaskiner och andra pumpar som kan hjälpa blodcirkulationen under operation eller vid kritiska lägen. Maskinerna och pumparna upprätthåller cirkulationen hos patienterna när hjärtat står still under hjärtoperation.

Innan jag utbildade mig till perfusionist så arbetade jag som anestesisjuksköterska här på thoraxoperation.Mötet med thorax var både spännande och intressant och det var många saker att hålla koll på och mycket att lära. Jag hade alltid med mig mitt intresse för perfusion och fick år 2015 möjligheten att utbilda mig till perfusionist i Århus, Danmark, under två år

Vad är det bästa med att jobba på thorax?
Det bästa med att jobba här är att vi har en fantastiskt trevlig personalgrupp med väldigt bra stämning. Jag blir även utmanad i min profession, jag måste tänka till mycket själv och ta många egna beslut.

Varför ska man arbeta inom thorax?
För att det är utmanande och utvecklande. Tidvis är det svårt, men det är alltid väldigt spännande.

Per

Vad arbetar du med?
Jag är gruppchef på TIVA. Jag började för åtta år sen som sjuksköterska på thorax vårdavdelning, läste sen till specialsjuksköterska inom intensivvård och började på TIVA. Efter det läste jag ett chefsförsörjningsprogram och började som gruppchef.

Vad är det bästa med att jobba inom thorax?
Att det finns fantastiska möjligheter att utvecklas och att det uppmuntras. När jag jobbade som intensivvårdssjuksköterska deltog jag i olika förbättringsprojekt, till exempel var jag med och startade LVAD-mottagingen och jobbade även som koordinator.

Hur är det att jobba på thorax?
Thorax är som ett litet sjukhus i sjukhuset och vi har ett tydligt uppdrag, vilket gör det är enkelt att utveckla verksamheten. Det finns många stora och små specialområden inom kliniken mellan vilka man alltid kan rotera och få stimulans. Alla yrkesroller uppmuntras att internutbilda sig vilket gör att vi ständigt utvecklas. Vi har en bra stämning på jobbet och jag uppmanar alla som är intresserade av att jobba här att komma och hospitera. Det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter att som nyutexaminerad komma och utvecklas inom kliniken. Våga ta steget och testa!

Kontakta oss

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Göran Fräki, gruppchef Thoraxanestesi
018-611 29 04

Marie Hellbom, avdelningschef Thoraxintensivvårdsavdelning (TIVA) 50 B1
018-611 40 09
Skriv till mig! >>

Maria Holwaster, avdelningschef Thoraxkirurgavdelning 50 B2/D2
018-611 40 82

Violetta Månsson, avdelningschef Thoraxoperation
018-617 13 28