Smärtläkare
Referensnummer | NVH299/2024 |
Sista ansökan | 2024-10-27 |
Förvaltning | Akademiska sjukhuset |
Arbetsplats | Smärtcentrum Akademiska och Smärtrehabilitering i Primärvård |
Arbetsplatsbeskrivning
Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.
Vi söker nu en specialistläkare med intresse av att leda smärtrehabiliteringsteam MMR1 i primärvården och som även är intresserad av att arbeta inom högspecialiserad sjukvård.
Våra verksamheter
Geriatrik, rehabilitering och smärtcentrum består av fyra sektioner: geriatrik, hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss. Som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.
Inom Smärtcentrum kommer du arbeta inom Enhet för långvarig smärta - avdelning (ELS-A) som smärtrehabiliteringsläkare tillsammans med multiprofesisonell team. Avdelningen bedriver inneliggande rehabilitering som enda i Sverige och tar hand om de mest komplexa patienter med smärta, psykiatrisk samsjuklighet och sömnstörningar.
Inom Smärtrehabilitering i Primärvård, Samariterhemmet arbetar vi med teambaserad rehabilitering vid långvarig smärta på primärvårdsnivå MMR1. Verksamheten bedrivs inom Vårdcentrum Centrala staden, Samariterhemmet. Teamet består av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, läkare och kurator med vidareutbildning i KBT/ACT samt medicinsk sekreterare.
Ditt uppdrag
Som smärtrehabiliteringsläkare arbetar du 50% som teamledare inom MMR1 på Samariterhemmet och 50% på Specialiserad rehabiliteringsenhet på Akademiska sjukhuset på Genetikvägen. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av studerande. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. Arbetet är förlagt på vardagar, inga jourer ingår.
Inom primärvården är målgruppen patienter med icke malign smärta som pågått minst tre månader och där smärtans konsekvenser i hög grad påverkar det psykiska och fysiska välbefinnandet liksom det dagliga livet såsom arbete/studier, fritid och familjeliv. Målsättningen med teambaserad grupprehabilitering inom primärvård är att erbjuda patienter med långvarig smärta, där smärtorsaken är färdigutredd, verktyg för att hantera smärtan och egenvård i vardagen. Patienterna ska på så sätt ges möjlighet till ökad livskvalitet samt ökad eller bibehållen arbets- eller studieförmåga.
Din kompetens
Vi söker dig som är specialiserad läkare i allmän medicin, rehabilitering, neurologi, ortopedi, anestesi eller har annan klinisk lämplig specialitet och som är smärtläkare eller har intresse av att bli smärtläkare. Du behöver ha goda kunskaper och vana av rehabiliteringsprocessen. Goda medicinska grundkunskaper, arbetsvilja och mycket god förmåga till kommunikation och teamarbete är en förutsättning för att lyckas i arbetet. Du behöver också utveckla en förmåga att hantera allt från krävande och ofta akuta situationer till komplicerade långvariga smärttillstånd. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och du har också ett intresse av att förmedla kunskap till din omgivning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan arbetet inom våra verksamheter vara rätt utmaning för dig. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.
Vi erbjuder
En tillsvidareanställning på heltid, förlagd på Samariterhemmet och Smärtcentrum. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta Sektionschef Lenka Katila, lenka.katila@akademiska.se och gruppchef Karin Gustafsson Norring, karin.gustafsson.norring@regionuppsala.se.
Facklig företrädare för läkare, smärtcentrum, Fredrik Stiger nås via fredrik.stiger@akademiska.se
Fackliga företrädare Smärtrehabilitering i Primärvård, MMR1 nås via växeln 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. Sista ansökningsdag är 27 oktober.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.