Tillbaka

Studielön för sjuksköterskestudenter T6 till neuro

Referensnummer AS952/2024
Sista ansökan 2024-10-13
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Möjlighet att ansöka om studielön


Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba inom neurokirurgi, neurologi, stroke eller ögon när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin.

Väx in i rollen


Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexaminerade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Vår verksamhet


Inom neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet och ögonsjukdomar. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet och ögon. Verksamhetsområdet är uppdelat i sektionerna neurokirurgi, neurologi, ögonsjukdomar och klinisk neurofysiologi.

Inom neurokirurgi kan du jobba med neurokirurgi på vår neurokirurgiska vårdavdelning 85E och på vår intermediärvårdsavdelning NIMA 85H. På 85E möter du akuta neurokirurgiska patienter och elektiva patienter som vårdas på avdelningen innan och efter operation. Avdelningen har ett omväxlande tempo med tid för egen reflektion. Här utvecklar du kunskap och förståelse kring vården av den neurokirurgiska patienten. På NIMA möter du patienter som kräver en högre vårdnivå än vad som kan ges på en vårdavdelning men som inte behöver fullskalig intensivvård. Där finns även vår postoperativa enhet som tar emot patienter från främst neurooperation.

Inom neurologi kan du jobba på vår neuroavdelning 85D eller inom stroke på vår strokeavdelning 85B1. På 85D träffar du neurologpatienter som insjuknat akut men även patienter som tas in via avdelningens egen väntelista i ett planerat flöde. Här kan du specialiserade dig inom en viss sjukdomsdiagnos och delta i specifika diagnosteam.

På 85B1 träffar du akuta strokepatienter och jobbar som en viktig del i Rädda Hjärnan flödet. Här kan du som sjuksköterska delta i ett akutteam som möter upp Rädda Hjärnan-patienten på röntgen för att sen fortsätta övervakningen på en övervakningssal på avdelningen. På stroke blir du som sjuksköterska del av ett stort team och deltar i den nationella strokekompetensutbildningen.

Inom ögonsjukdomar träffar du patienter med både akuta ögonskador och kroniska tillstånd som kräver utredning och behandling på vår ögonavdelning 85B2. En stor del av patienterna vårdas på avdelningen både före och efter operation. Här har du möjlighet att jobba med rådgivning för akuta patienter och delta som en viktig del i ögonteamets stora verksamhet.

Parallellt med den kliniska verksamheten bedriver vi en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet och näringslivet. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området och ögonsjukdomar.

Din kompetens


Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6. Du är intresserad av att jobba i team kring akuta och komplexa sjukdomstillstånd. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Du är lyhörd och ansvarstagande. Du tar hjälp när det behövs och ser vikten av god kommunikation. Du väljer med hjärtat och vill börja jobba på TOPPEN efter slutförd examen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska.

Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som undersköterska eller omvårdnadsassistent, men det är inget krav.

Din nya tjänst kommer, om inget annat avtalas, innebära heltidsarbete med tjänstgöringsskyldighet dygnets alla timmar, så kallad rotationstjänstgöring.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Neurokirurgavdelning 85 E, Avdelningschef Cornelia Moström, 018–611 40 48
Neurointermediärvårdsavdelning NIMA 85H, Avdelningschef Jennie Ekblom, 018–611 36 93
Neuroavdelning 85D, Avdelningschef Carina Godberg, 018–617 17 12
Strokeavdelning 85B1, Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018–611 70 65
Ögonavdelning 85B2, Avdelningschef Soudabeh Noroozi 018–611 51 07

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.