Tillbaka

Legitimerad psykolog till ätstörningsvården för vuxna

Referensnummer AS787/2024
Sista ansökan 2024-07-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en legitimerad psykolog till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta i ett trevligt och kompetent team

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna. På ätstörningsenheten erbjuder vi behandling till patienter med ätstörningsproblematik som har behov av vård inom specialistpsykiatrin.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning.

Ditt uppdrag


I din roll som psykolog kommer dina arbetsdagar att bestå av varierande och stimulerande arbetsuppgifter främst inom öppenvården men om intresse finns kan det även vara aktuellt med arbete i heldygnsvård. Du kommer bland annat att få utreda och behandla patienter med olika typer och svårighetsgrad av ätstörningar. I och med att enheten är i ett expansivt skede kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten. Arbetstiden är förlagd till dagtid, måndag till fredag.

Dina kvalifikationer


Du ska vara legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Erfarenhet av att behandlingsarbete inom ätstörningsområdet är meriterande men vi välkomnar också sökande som är intresserade av patientgruppen och vill lära sig mer. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång.

Din kompetens


Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för både patienternas- och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss. 

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion som anpassas efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna Elisabeth Welch, elisabeth.welch@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration. Tillsättning kan komma att ske innan ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.