Tillbaka

Underläkarvikariat i barn- och ungdomsmedicin

Referensnummer AS783/2024
Sista ansökan 2024-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Forskning, undervisning och kontinuerlig utveckling är viktiga inslag i vårt arbete.

Vi söker nu dig som har intresse av barnmedicin och vill pröva på specialiteten under sex månader. Vi är en välbemannad ST-grupp men vi har just nu möjlighet att ta in en ny kollega då vi har föräldraledigheter bland medarbetarna.

Ditt uppdrag


Dina placeringar kommer att vara på vår barnakutmottagning och vår akutvårdsavdelning och vid behov även på vår barnneurologiska avdelning. Du kommer att efter introduktion ingå i jourlinjen. Beroende på bemanningssituationen under början på av 2025 kan vikariatet komma att förlängas. Om det blir utrymme för ytterligare ST-tjänster kommer de att utannonseras.

Du kommer att ha en tilldelad handledare under ditt vikariat vilket innebär att du vid en eventuellt senare ST-tjänst kan tillgodoräkna dig tjänstgöringstiden.

Dina kvalifikationer


Du som söker har svensk läkarlegitimation, en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse av barnmedicin. Erfarenhet av svensk sjukvård är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett vikariat på sex månader på Akademiska barnsjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse.

Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Ulrika Bäckman, Sektionschef akut barnsjukvård, ST-chef, 018-617 09 72
Angelica Brekkan, ST-studierektor, 018-617 40 13
Henrik Hill, facklig representant UAL, 018-611 01 31

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut om lämplig sökande har intervjuats. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.