Tillbaka

Kurator till ätstörningsenheten för vuxna

Referensnummer AS781/2024
Sista ansökan 2024-07-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker en kurator till Akademiska sjukhusets ätstörningsvård för vuxna – en möjlighet för dig som är intresserad av att arbeta med ätstörningsvård inom ramen för nationell högspecialiserad vård och söker en flexibel tjänst.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna som behandlar patienter i behov av specialiserad ätstörningsvård.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) varför vi behöver expandera vår befintliga verksamhet inom ätstörningsvården med fler heldygnsvårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning. Till detta spännande uppdrag behöver vi nu en kurator med intresse och engagemang för denna patientgrupp, som vill vara med att utveckla ätstörningsvården. 

Ditt uppdrag


Som kurator kommer du både jobba självständigt och vara en stor del i det interprofessionella teamet kring patienterna. Du kommer navigera och stötta patienten i dennes planering och behov av stödinsatser. Stöttningen kan komma att ske både i individuella träffar och vid behov i grupp. Då vi kommer vårda både regionala och riks-patienter kommer det att innebära ett aktivt samarbete med olika regioner. I och med att enheten är i ett expansivt skede, kommer det att finnas goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad kurator. Erfarenhet av psykiatri är meriterande, men inget krav. Då en stor del av arbetet är teambaserat ställs det stora krav på interaktion med kollegor och andra professioner, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper. Att du tycker om att samarbeta tillsammans med andra för både patienterna och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Vana att arbeta i Cosmic journalsystem är en tillgång. Är du en person med intresse för att utveckla ätstörningsvården inom psykiatrin och arbeta patientnära kommer du att trivas hos oss. 

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid men föredrar du att jobba deltid kan det diskuteras. Tillträde sker enligt överenskommelse och provanställning kan komma att tillämpas. Vi kommer att erbjuda en god introduktion, anpassad efter dina behov.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. 

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef för ätstörningsenheten för vuxna, Elisabeth Welch, 072-210 45 57
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.